Театральний майдан: відкрили інсталяцію проти торгівлі людьми

09 Лютого 2017, 18:54
1772

9 лютого на Театральному майдані з ініціативи Представництва міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні та Міністерства соціальної політики за сприяння Луцької міської ради та Волинської облдержадміністрації відбулося відкриття інсталяції “ГРАНІ 3”.

Участь у заході взяли заступник Луцького міського голови Юрій Моклиця, директор департаменту соціального захисту населення Волинської облдержадміністрації Оксана Гобод, директор Волинського обласного ЦСССДМ Василь Панчук, голова Правління громадської організації “Велес+” Віктор Вальчук та спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні Ірина Мідловець. Про це повідомляють у луцькій мерії.

Ірина Мідловець зауважила, що “ГРАНІ 3” - це тимчасова інсталяція, покликана привернути увагу до проблеми торгівлі людьми та залучити громадськість до попередження й боротьби із сучасним рабством. За оцінками Представництва Міжнародної організації зміграції (МОМ) в Україні, понад 160000 українців постраждали від торгівлі людьми, починаючи з 1991 року.

За її словами, інсталяція “ГРАНІ 3” представляє три куби, які будуть розміщені на Театральному майдані до 22 лютого. На них розміщена інформація про явище торгівлі людьми, описані реальні історії постраждалих, поради із безпечного працевлаштування та подорожей, а також номери гарячих ліній із протидії торгівлі людьми.

Звертаючись до присутніх, заступник міського голови Юрій Моклиця зазначив, що нині ми живемо у ХХІ столітті, а досі маємо такі прикрі речі як торгівля людьми, які були притаманні рабовласницькому суспільству. Зараз це набагато цинічніше і жорстокіше, ніж було у ті часи. З цим необхідно боротися, бо це безпека людей. Багато лучан, волинян їде закордон на роботу, навчання і необхідно попереджати людей про можливі ризики, аби вони не стали жертвами. Необхідно реально боротися з торгівлею людьми. Юрій Моклиця зауважив, що для міської влади важливим питанням є безпека громадян і у виникненні будь-яких проблем завжди можна звернутися до департаменту соціальної політики чи Луцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

Варто зазначити, що національна інформаційна кампанія “ГРАНІ 3” проводиться Представництвом МОМ в Україні у партнерстві з Міністерством соціальної політики України за фінансування Міністерства закордонних справ Королівства Норвегія та щедрої підтримки американського народу через проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).










 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром