Петро Троневич розповів луцьким студентам про З'їзд європейських монархів

03 Березня 2020, 16:22
Петро Троневич розповів луцьким студентам про З'їзд європейських монархів 2685
Петро Троневич розповів луцьким студентам про З'їзд європейських монархів

На факультеті історії, політології та національної безпеки Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки відбулась лекція на тему «З’їзд чи конгрес: що насправді відбулося у Луцьку в січні 1429 року».

Захід пройшов 3 березня. Її лектором став Петро Троневич, заступник начальника відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради, відомий історик та краєзнавець. Про це йдеться на офіційному сайті міськради. 

Лекція відбулась в рамках проєкту «1429: З’їзду європейських монархів у Луцьку», що передбачає різноманітні екскурсії, виставки, квести, завдяки яким лучани та гості міста мають унікальну можливість дізнатись, для чого був організований З’їзд, чому він відбувся саме у Луцьку, про видатних особистостей того періоду, а також суспільство, політику, релігію, культуру, музику, живопис, моду та кухню тощо.

Петро Троневич розповів студентам про міфи та легенди, пов’язані із з’їздом європейських монархів у Луцьку 1429 року, а слухачі мали змогу поставити запитання лектору, як автору низки книг з історії Луцька.

Петро Троневич
Петро Троневич

1
Петро Троневич
Петро Троневич

 

 

 

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром