Луцькі супермаркети розпродують залишки російської продукції

15 Червня 2015, 18:03
4747

Заклади торгівлі терміново почали шукати українськи аналоги замість російських брендів та не продовжують договори про постачання товарів з РФ. 

Міськрада промоніторила, як супермаркети міста та великі торговельні мережі маркують товари, вироблені в Російській Федерації, тобто дотримуються рішення ЛМР та розпорядження міського голови «Про додаткові заходи щодо підтримки українського виробника». 

Всі заклади торгівлі, які увійшли в групу моніторингу, відмарковують на цінниках товари російського походження зображенням прапора Російської Федерації, окремі додатково зазначають слово «Росія» .

В окремих закладах запроваджене маркування всіх товарів позначками про країну-виробника або інформування табличками на полицях товарів «Купуй українське» на синьо-жовтому фоні.

Окремі магазини, які мали широкий асортимент російських товарів, привели його до мінімуму. Якщо дозволяли договірні зобов’язання – повертали товар. Кому не вдалося використати можливість повернення, просто розпродують наявні залишки товарів або працюють з відповідними підприємствами до закінчення строку дії договорів щодо поставок товарів російського походження. При цьому в терміновому порядку відбувається пошук аналогів товарів українських або інших країн-виробників.

Нових договорів з постачальниками російських товарів супермаркети не укладали.

Нагадаємо, поблизу залізничного вокзалу працює фірмовий магазин косметики російського виробництва.

Три способи, як визначити російський товар:

   назва торгової марки;

   штрих-код товару (товари, вироблені в Росії, починаються на 46 (460-469));

   країна-виробник (інколи штрих-код вказують за місцем реєстрації підприємства (не російський).

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром