«Я не зрозумів, що це і хто це», – винуватець резонансної ДТП розказав, як збив на переході хлопця

09 Лютого 2017, 17:03
3610

Володимир Мігас стверджує, що вживав алкоголь за день до ДТП, а хлопця на переході збив через неуважність.

Судове засідання у кримінальній справі відбулося у четвер, 9 лютого, у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Нагадаємо, що 8 грудня 2016 року, близько 11:30, 58-річний мешканець Луцького району, директор приватного підприємства Володимир Мігас, перебуваючи за кермом автомобіля Mercedes у стані алкогольного сп’яніння (3,05 проміле), збив 16-річного хлопця на пішохідному переході на вулиці Дубнівській. Після того, як збив дитину, водій не зупинився, не надав першу медичну допомогу, продовжив рух та зачепив ще два транспортних засоби. 

Читайте також: Жахлива ДТП на Дубнівській: оприлюднили відео з камер спостереження.

Постраждалий, шістнадцятирічний Владислав Андрушків, учень правознавчого коледжу тривалий час перебував в реанімації у важкому та нестабільному стані.

Станом на 20 січня лікарі все ще не наважувалися прогнозувати, коли юнак вийде з коми. Наразі відомо, що юнак знаходиться без свідомості у стабільно важкому стані.

10 грудня 2016 року відбулося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу у справі Володимира Мігаса. Суддя міськрайонного суду Ігор Ясельський ухвалив рішення застосувати до Володимира Мігаса запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, допоки не буде внесена застава в розмірі 275 тисяч гривень.

Читайте також: Адвокат винуватця аварії на Дубнівській кавував з прокурором і слідчим перед судом.

Згодом стало відомо, що обвинувачений вніс заставу та вийшов на свободу. За інформацією джерел, станом на 8:30 13 грудня Мігас під вартою уже не перебував.

Під час судового засідання Володимир Мігас зазначив, що повністю визнає свою провину. Проте розповів, що у день аварії алкоголю не вживав. За його словами, він пив горілку за день до ДТП – 7 грудня.

Коли ж кермував автомобілем, то «почував себе нормально» та їхав зі швидкістю 60 кілометрів за годину, а хлопців не помітив на переході «бо відволікся».

«Я не зрозумів, що це і хто це, та в шоковому стані я просто далі вже невпевнено керував автомобілем і доїхав до перехрестя, де сталася ДТП з автомобілями», – розповів обвинувачений.

Також на запитання судді Мігас заявив, що ще ніколи не притягувався до відповідальності за водіння у нетверезому стані. Хоча, як повідомлялося раніше, чоловік не поніс покарання тільки через те, що збіг строк давності притягнення до адміністративної відповідальності.

Наразі ж у судовому засіданні оголосили перерву до 20 лютого 2017 року, аби надати можливість стороні обвинувачення запросити та допитати свідків ДТП.

Володимиру Мігасу загрожує до восьми років позбавлення волі. Щире каяття підсудного та сприяння у розкриті злочину визнаються обставинами, які пом’якшують покарання. 

Коментарі
09 Лютого 2017, 19:22
Це відволікся зі спущеними штанами по-іншому називається. Треба притягнути до відповідальності ще ту хвойду, яка відволікла.
09 Лютого 2017, 19:37
vdfvfd
10 Лютого 2017, 13:25
Навіть якби він пив ще влітку, а кількість алкоголю в крові така висока, то керувати автомобілем не дозволяється.<br/>Вважаю, було б справедливо Мігаса посадити, а його підприємство зобов'язати оплатити в повному обсязі лікування та реабілітацію постраждалого Влада.<br/>А ставив хтось себе на місце матері чи батька?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром