Померлого днями кабана закопали на території луцького зоопарку

09 Лютого 2017, 15:07
2216

Уночі 6 лютого у зоопарку раптово помер 21-річний кабан. Як ідеться у документі ветлікарні, до цього він не хворів.

Про це повідомила директор зоопарку Людмила Денисенко, інформує ВолиньPost.

За її словами, відповідно до міністерської інструкції щодо профілактики та боротьби із африканською чумою свиней, після відбирання зразків з тіла кабана спеціалістами його закопали у господарській частині зоопарку, куди не мають доступу відвідувачі та тварини із вольєрів. 

«Туші тварин, трупи тварин, що загинули, продукцію тваринного походження, старі дерев’яні приміщення, гній, залишки корму, тару, малоцінний інвентар, дерев’яні підлоги, годівниці, перегородки та інші ймовірно контаміновані матеріали, речовини та відходи спалюють на майданчиках, спеціально відведених для цього в межах епізоотичного вогнища… при відсутності можливості спалити трупи тварин та все вищевказане їх закопують на території епізоотичного осередку на глибину не менше 2 метрів. Шар землі з приміщень, де утримувались свині, глибиною 10-15 см знімають і разом з гноєм закопують у спеціально вириту канаву на глибину не менше 1,5 метра від рівня ґрунту», – йдеться в інструкції. 

Начальник управління ветеринарної медицини у Луцьку Василь Татушко розповідає, що наявність африканської чуми у кабана станом на 9 лютого не підтверджена. Проте інструкція передбачає превентивні заходи, щоб не наражати на потенційну небезпеку інших тварин. 

«Наразі інші кабани у зоопарку здорові. А якби не такі суворі заходи боротьби із африканською чумою, цього кабана б на території не закопували», – переконує Денисенко.



 

Коментарі
09 Лютого 2017, 17:22
кабан тварина і він здихає
09 Лютого 2017, 17:47
А чого б м"ясо було не віддати до собачого притулку ? Невже там тварини жирують ?
09 Лютого 2017, 20:30
Що за маячня!!!на території зоопарку хоронити тварину? Ви що? Це дика тварина з зоопарку!!!
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром