Куди звертатися у випадках домашнього насильства

02 Березня 2020, 13:16
Куди звертатися у випадках домашнього насильства 1941
Куди звертатися у випадках домашнього насильства

У системі безоплатної правової допомоги діють «Сімейні радники», які допоможуть у випадках домашнього насильства.

Про це йшлося у прямому ефірі програми «Звіти_наживо» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

Наталія Омельчук, директорка Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги, розповіла, що працівники центру приділяють дуже багато уваги протидії та запобіганню сімейному насильству. Особливо працюють над тим, щоб постраждалі не замовчували проблеми в сім'ї. 

Якраз у цьому і допомагають «Сімейні радники» – група волонтерів, які не мають стосунку до державних установ. Люди більше їм довіряють, тому вони можуть надавати ефективні консультації та допомагати постраждалим від сімейного насильства.

Проте і до Регіонального центру можна звертатися у таких випадках.

 «Протягом минулого року ми надавали як первинну правову допомогу у справах сімейного насильства, так і здійснювали представництво в судах та складали процесуальні документи. Наші фахівці реагують на будь-які звернення та допомагають у будь-якій ситуації», – розповіла Наталія Смолярчук.

Але і надалі найбільшою перешкодою у боротьбі проти домашнього насильства залишається замовчування таких проблем у сім'ях. Тому директорка наполегливо радить не боятися, а відразу звертатися до спеціалістів. 

Читайте такожЯк отримати безоплатну правову допомогу у віддалених селах Волині

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром