Як поскаржитися на роботу державного адвоката

02 Березня 2020, 11:02
Як поскаржитися на роботу державного адвоката 2088
Як поскаржитися на роботу державного адвоката

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Волинській області розповіла, як можна поскаржитися на неналежну роботу адвокатів.

Про це йшлося у прямому ефірі програми «Звіти_наживо» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

За словами Наталії Смолярчук, якщо клієнт не погоджується з правовою позицією адвоката, то він може розірвати договір про надання правової допомоги.

«Якщо клієнт вважає, що адвокат надає неналежну правову допомогу, то він може подати скаргу до Регіонального центру. У нас є відділ з якості, який перевірить всі встановлені обставини, заявлені клієнтом. Якщо виявлять, що є підстави для звернення у Комісію з оцінювання якості при Раді адвокатів. Саме Рада і визначатиме, чи притягувати адвоката до відповідальності», – зазначила директорка.

Наталія Смолярчук розповіла, що у випадку, коли між клієнтом та адвокатом виникає непорозуміння, співпрацю припиняє зазвичай сам адвокат. Для цього існують законні підстави не тільки у системі безоплатної правової допомоги, а й взагалі.

Тобто, громадяни можуть звертатися просто до Регіонального центру, якщо їх не влаштує робота адвоката. У такому випадку самі адвокати зацікавлені у розірванні договорів.  

Читайте також: Як отримати безкоштовну правову допомогу у Луцьку 

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром