Лучанин судиться через продану за комунальні борги квартиру

08 Лютого 2017, 21:52
2254

У Луцькому міськрайонному суді розпочали розгляд справи за позовом Олександра Швейгера. Торік, коли його квартиру продали за комунальні борги через електронні торги, історія набула особливого резонансу.

Це перший і поки єдиний такий випадок в Україні. На думку сторони позивача, державні виконавці не мали права цього робити. Нині вони та новий власник квартири є відповідачами у цій справі, - ідеться на сайті ВРД НТКУ.

Скандальна історія з відчуженням майна через борги за “комуналку” розпочалась навесні 2016 р. Власники квартири на Коновальця заборгували майже 50 тисяч гривень. Комунальники звернулися до суду. Феміда ухвалила рішення стягнути заборгованість через виконавчу службу. У результаті квартира пішла з молотка через електронні торги.

– Про те, що мали квартиру продавати, я не знав, – каже Олександр Швейгер. – Не знав навіть, що суд був – щоб якось оскаржити, чи ще щось… З бабці 20% з пенсії вираховували кожного місяця, я деяку суму гасив. Чому вони нічого не залишили, вони ж були тут, ніякого документу про те, що суд має бути?

Попереднє слухання під головуванням судді Інни Плахтій відбулося без позивача Олександра Швейгера. Його інтереси представляє Олег Огородник:

– Якби його попередили, що до такого-то числа заплатиш цю суму, я думаю, будь-яка людина б взяла кредит і заплатила… Вони належним чином не повідомили і думали, що в цій квартирі ніхто не проживає. Її описали, продали, ніхто шуму не підіймав.

Зараз у квартири — новий власник. Він придбав її через систему електронних торгів. Сплатив гроші. Нині він та перший відділ державної виконавчої служби Луцька є відповідачами у цій справі.

Під час попереднього слухання сторони звернулися до суду з клопотаннями щодо долучення до справи свідків та оголошення перерви в засіданні. Суддя Плахтій підтримала їх. Наступне слухання відбудеться на початку березня.

Коментарі
10 Лютого 2017, 18:05
Певно,що цей молодий юнак валяє дурку - нічого не платив за комунальні платежі,а коли взяли за шкірку - то він нічого незнав.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром