"Авангард" модернізують під стадіон єврокласу

15 Червня 2015, 16:41
7146

Луцьк збираються зробити центром легкої атлетики України. Щоб місцевий стадіон відповідав міжнародним нормативам, на його реконструкцію скерують 6,5 мільйони гривень.

"Авангард" перетвориться на сучасний легкоателтичний комплекс. На стадіоні облаштують бігові доріжки із синтетичним покриттям, сектори для стрибків у висоту та довжину, сектор для метань та інші спортивні об’єкти. Покриття оновленого стадіону буде виробництва швейцарської фірми, аналогічне тому,  як на Національному спортивному комплексі «Олімпійський» у Києві. 

Оновлений стадіон «Авангард» лучани зможуть побачити вже у вересні. Фінансування робіт бере на себе Фонд Ігоря Палиці "Новий Луцьк". Презентувати проект до Луцька приїхав перший заступник Міністра молоді та спорту України, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул. 

"Стадіон такого типу буде першим в Україні. У перспективі вся ця споруда має отримати сертифікат другої категорії міжнародного класу, шо дозволить проводити міжнародні змагання. Завдяки цьому Луцьк стане одним із найважливіших центрів легкої атлетики та спорту в Україні", - сказав Гоцул.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк зазначив, що окрім внеску у розвиток спорту, реконструкція стадіону - це поштовх для розвитку інфраструктури міста, готельно-ресторанного та малого бізнесу. 

"На змагання приїзджатимуть тисячі людей. Тому потік туристів та охочих вкладати кошти в місто збільшиться», - зазначив Товстенюк.

Будівельні роботи на «Авангарді» розпочнуться вже з цього тижня. 
 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром