У Луцьку студенти, ІТ-компанія та СНУ підписали угоду про дуальну освіту

28 Лютого 2020, 15:13
У Луцьку студенти, ІТ-компанія та СНУ підписали угоду про дуальну освіту 3283
У Луцьку студенти, ІТ-компанія та СНУ підписали угоду про дуальну освіту

У Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки підписали трьохсторонню угоду про дуальну освіту між ІТ-компанією InternetDevels, студентами та навчальним закладом.

Відбулося це в п’ятницю 28 лютого.

Компанія створила робочі місця для студентів двох освітніх програм, які орієнтовані на сферу ІТ. Це студенти освітньої програми «Комп’ютерні науки й інформаційні технології» та освітньої програми «Прикладна лінгвістика». Університет погодив навчальні плани з потенційним роботодавцем.

«Ми домовилися, що для наступних студентів першого курсу разом із роботодавцем сформуємо цілком новий навчальний план, який передбачатиме навчання за дуальною формою освіти. А поки домовилися про те, які саме компоненти нашої освітньої програми студенти будуть вивчати безпосередньо на виробництві, і в який спосіб результати цього навчання на виробництві буде визнавати університет», – розповів проректор з навчальної роботи та рекрутації Юрій Громик.



Читайте також: Доктор Цьось: як і навіщо у СНУ відкривають медичний факультет. ІНТЕРВ’Ю

Юрій Громик зауважив, що дуальна освіта в Україні – ще нова, вона передбачає поєднання навчання на виробництві з навчанням в університеті. Ця форма дуже перспективна та актуальна. Студенти, які найкраще себе зарекомендують впродовж навчання на виробництві, отримають запрошення на роботу.

«Дякую ректору пану Анатолію за згоду та підтримку. У нас збулася маленька мрія, ми давно цього чекали. Здається, що в цей момент впала маленька Берлінська стіна між бізнесом і академізмом. Ми знайшли спільну мову, і в цей момент відчуваємо ейфорію. Це реально заряджає. Дякуємо студентам, що повірили в наші можливості й підтримали. Ми повністю викладемося, передамо вам знання та навички. Сподіваємося, що ви отримаєте від цього масу задоволення», – наголосив студентам заступник директорки ІТ-компанії Віктор Левандовський.





Ректор університету Анатолій Цьось теж подякував ІТ-компанії, що забезпечили робочі місця для студентів.

«На Західній Україні ми одні з перших офіційно реалізовуємо дуальну освіту на практиці. Це не просто слова, це вже реальна реалізація дуальної освіти. Студентам удачі та працелюбності», – підкреслив Анатолій Цьось.

На завершення ректор університету і директор ІТ-компанії Олена Левандовська підписали угоди, а потім свої підписи поставили й студенти.

«Сьогодні підписав уже десь 200 документів, а на цих угодах підписи ставлю із великим задоволенням», – усміхаючись підсумував Анатолій Цьось.








Читайте також: Чому будуть перейменовувати СНУ імені Лесі Українки. АРГУМЕНТИ

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром