Як отримати безкоштовну правову допомогу у Луцьку

28 Лютого 2020, 15:30
Юридичні консультації та захист у суді: як отримати безкоштовну правову допомогу 2516
Юридичні консультації та захист у суді: як отримати безкоштовну правову допомогу

Директорка Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у прямому ефірі розповіла хто та як може отримати таку допомогу у Волинській області.

Про це йшлося у програмі «Звіти_наживо» на телеканалі «Суспільне.Волинь».

Директорка центру Наталія Смолярчук розповіла, що зараз по області діють регіональний центр, місцеві центр та бюро безоплатної правової допомоги, куди громадяни можуть звертатися у разі потреби.

«Основна відмінність у послугах, які надає регіональний центр та місцеві центри, полягає у тому, що регіональний центр забезпечує захист осіб, а місцеві центри забезпечують рівний доступ до правосуддя в адміністративних і цивільних справах», – зазначила директорка.

За первинною правовою допомогою, тобто юридичними консультаціями, можуть звертатися всі, навіть особи без громадянства. Вторинна правова допомога – представництво в судах та складання процесуальних документів – надається лише певним категоріям осіб, перелік яких є в Законі «Про безоплатну правову допомогу».

Лучани можуть звертатися у Луцький місцевий центр та в Регіональний центр Волинської області.

За словами Наталії Смолярчук, минулого року за безоплатною вторинною правовою допомогою найчастіше зверталися громадяни з категорії малозабезпечених осіб. Найбільше зверталися за допомогою у галузі сімейного та спадкового права.

Працівники місцевих центрів також здійснювали виїзди у віддалені села та надавали допомогу по місцю проживання громадянам, які не мають можливості покидати своє помешкання.

Читайте такожЯк на Волині працює безоплатна правова допомога

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром