Львівські виконавці пам’ятника Кузьмі кажуть, що з роботою справились

13 Жовтня 2015, 14:04
4908

Керівник підприємства, що виконувало замовлення луцького пам'ятника Кузьмі Скрябіну, вперше прокоментував скандальну ситуацію навколо пам’ятника.

Львівське підприємство «Пікарт» виготовило бронзову скульптуру Кузьменка за ескізом луцького скульптора Ірини Дацюк. Директор підприємства-виконавця робіт Андрій Чуба у коментарі «Таблоїду Волині» розповів, що роботу виконували винятково за гіпсовим ескізом скульптора й жодної самодіяльності працівники собі не дозволяли.

«Над скульптурою працювало 15 людей підприємства, адже роботу мали виконати у дуже стислі терміни. Мали здати роботу менше ніж за тиждень після отримання замовлення. Наше основне завдання  ‒ максимально точно перевести гіпсовий ескіз у бронзу. Я вважаю, що ми з ним справились», ‒ каже директор приватного підприємства.

Нагадаємо, 1 жовтня у Луцьку відкрили перший в Україні пам’ятник Андрію Кузьменку. А уже за кілька днів користувачі соціальних мереж не змовкали з приводу того, що скульптура Андрія Кузьменка мало схожа на кумира сотень українців. В свою чергу скульптор Ірина Дацюк ствердувала, що її творчий задум спотворили у Львові, а зараз вона працює над новим пам‘ятником.

За словами Андрія Чуби, за 15 років діяльності фірми йому вперше доводиться спілкуватися з журналістами й надавати якісь  коментарі щодо виконаних робіт. Зазвичай замовники задоволені роботою майстрів.
 
Директор підприємства розповів, що коли скульптор побачила готовий пам’ятник, жодного незадоволення не висловила, лише запитала, чи подобається йому самому робота.

«Мені прикро, що склалася така ситуація з пам’ятником настільки відомій й усіма любимій людині, проте нашої провини я в цьому не бачу», ‒ каже пан Андрій.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром