П'ятеро молодих художниць з Луцька презентували свою першу виставку

08 Лютого 2017, 08:47
2599

Колишні вихованці луцької мистецької студії «П'ятерня» організували свою першу виставку #МОЛОДІ МИТЦІ#ФОТО#ВІДЕО.

Офіційне відкриття відбулося вчора, 7 лютого, у стінах «Галереї мистецтв», повідомляє «Волинський інформаційний портал».

Шість серій фотографій та чотири відео навколишнього світу виконали п’ятеро юних художниць із Луцька: Дарина Ариванюк, Юля Булат, Наталі Віщик, Настя Гомзякова та Влада Магера. Дівчата – колишні вихованки мистецьких студій «П'ятерня» та «Арт-кластер». Нині художниці здобувають освіту в академіях України та Польщі. Всі планують пов’язати своє життя із прекрасним, ставши видатними дизайнерами чи митцями.

Виставка #МОЛОДІ МИТЦІ#ФОТО#ВІДЕО – дебютна спільна робота лучанок. До неї увійшли серії світлин про красу звичайної замерзлої калюжі, ритми міського життя, старі речі у бабусі та деякі інші. Особливу увагу відвідувачів привернули фотографії Юлії Булат із серії «Серце». Вона сама зізнається, що, допомагаючи подрузі знімати відео про Старий ринок у Луцьку, не вийшло оминути і м’ясний павільйон.

Серію фотографій «Клітка» виконала Наталі Віщик із метою показати, як клітки та решітки сприймають діти. Мисткиня пояснила своє світобачення та власну філософію в есе, що поряд її фото.

Художник та викладач студії «П'ятерня» Катерина Ганейчук зізналася, що тепер, коли дівчата пішли у самосійне життя, виставка повинна стати для них стимулом рухатися вперед.

«Мені би дуже хотілося, аби їм сподобався процес підготовки власної виставки, і вони потім хотіли робити вже свої персональні, щоб вони побачили, як це – себе відчувати митцем, коли на твої роботи приходять подивитися і, коли тобі приємно приймати вітання», – сказала Катерина Ганейчук.


Своєрідної родзинкою виставки стали чотири відео, зняті Владою Магерою. Дівчина розповіла, що, будучи ученицею Катерини Ганейчук, одного разу отримала завдання піти на ринок та щось із цього зробити. «Я вирішила не фотографувати, а знімати все. Тепер мені це подобається», – пояснює дівчина.

Опісля своїм захопленням від побаченого поділилася директор Художнього музею Луцького замку Зоя Навроцька. Вона зізналася, що, перш за все, вразило її нове бачення молоді простих речей, вміння зловити та зафіксувати момент.

На завершення Навроцька побажала юним лучанкам продовжувати розвиватися та показувати не лише за межами Луцька, а й України, що «українки – це не просто якийсь там тілесний матеріал для розваг, а розумні, красиві, а головне – такі талановиті дівчата».


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром