У Луцьку підбили підсумки роботи у сфері цивільного захисту за минулий рік

07 Лютого 2017, 22:35
1503

7 лютого у Волинській обласній державній адміністрації відбулись збори керівного складу цивільного захисту області, установ та організацій з підбиття підсумків роботи у сфері цивільного захисту в 2016 році та визначення основних завдань у цій сфері на 2017 рік.

Засідання проводив перший заступник голови обласної державної адміністрації Олександр Степанцов, начальник управління ДСНС України в області Володимир Грушовінчук, начальник з питань цивільного захисту обласної державної адміністрації управління Олександр Блащук, присутні члени регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, голови районних державних адміністрацій та міст обласного підпорядкування (у відеоселекторному режимі), керівники спеціалізованих служб та посадовці з питань цивільного захисту установ області. Про це повідомляють у прес-службі волинських рятувальників.

У вступному слові перший заступник голови облдержадміністрації зазначив, що ситуація у сфері цивільного захисту перебуває під контролем, але зважати необхідно на досвід минулих років і передбачити шляхи вирішення проблемних питань.

У своїй доповіді начальник управління ДСНС у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук зазначив, що усі надзвичайні події, які виникали на території області, не залишились без уваги Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. «Протягом 2016 року зареєстровано 10 надзвичайних ситуацій (8 – об’єктового рівня, 2 – місцевого; у тому числі 8 – природного та 2 – техногенного, – зазначив Володимир Грушовінчук. – Співробітники пожежно-рятувальних підрозділів області ліквідували 1244 пожежі, на яких врятували життя 23 людей та матеріальних цінностей на суму понад 123 мільйони гривень, а ще 40 людей врятовано в умовах інших надзвичайних подій».

Крім того, очільник обласного управління ДСНС повідомив про результати роботи піротехніків області, зазначивши, що у 2016 році вони знешкодили 2079 вибухонебезпечних предметів та здійснили перевірку місцевості площею близько 30 гектарів, а також тривалий час виконували спеціальні завдання у зоні АТО.

Під час засідання окреслено основні напрямки профілактичної роботи та напрацювання за Програмою захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2016-2020 роки. Зокрема, Володимир Грушовінчук зазначив, що фінансування, передбачене Програмою, було направлене на утримання МПО, створення матеріальних резервів, влаштування штучних пожежних водойм,  заходи захисту від підтоплень, утримання системи централізованого оповіщення, покращення матеріального стану пожежно-рятувальних підрозділів.

"Проводилась робота щодо забезпечення всіх структурних підрозділів області автотранспортом, запасними частинами, пально-мастильними матеріалами, засобами індивідуального захисту, спецодягом, пожежно-технічним обладнанням та іншими матеріально-технічними ресурсами і засобами. У грудні рятувальники Волині одні з перших отримали 4 пожежні автомобілі на базі шасі МАЗ загальною вартістю 15 млн. грн., які були розподілені між підрозділами Луцького гарнізону", - проінформував головний рятувальник області.

У визначенні пріоритетів на 2017 рік учасники зборів приділили важливу увагу заходам із реформування єдиної державної системи цивільного захисту відповідно до вимог сьогодення. Зокрема йшлося про необхідність розбудови системи добровільного пожежництва у новостворених територіальних громадах.

Завершилося засідання нагородженням кращих фахівців окремих районних ланок територіальної підсистеми цивільного захисту Волинської області.

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром