ОПОРА розповіла про порушення виборчого процесу

13 Жовтня 2015, 13:03
2875

На прес-конференції громадської організації ОПОРА повідомили, які недотримання виборчого процесу були зафіксовані.

Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмила Хомич розповіла, що організація здійснює спостереження за виборами від початку процесу, за цей час було виявлено деякі порушення. Усі комісії були утворенні у визначенні законом строки, а луцька виборча комісія вважається однією з найпрофесійніших.

«Загалом агітаційна кампанія розпочалася з порушенням строків. Було зафіксоване встановлення наметів, поширення газет та інших матеріалів до реєстрації, а також проводилася виборча благодійність», – зазначила Людмила Хомич.

Зокрема порушили строки агітації кандидати на посаду Луцького міського голови Олена Голєва, В’ячеслав Теліцин та Олександр Товстенюк. Більшість кандидатів агітують за допомогою зовнішньої агітаці, також зростає кількість білбордів. Окрім того деякі кандидати проводять зустрічі з виборцями. Микола Романюк активно рекламує себе на місцевих телеканалах . До передвиборчої благодійності відносять також діяльність В’ячеслава Теліцина, який займається облаштуванням благоустрою територій у міста та Об’єднання УКРОП, що проводить агітацію завдяки проекту «Новий Луцьк».

Зафіксовані також були випадки поширення агітаційних матеріалів без вихідних даних. Також зафіксовані випадки перешкоджання передвиборчій діяльності кандидатів. 10 жоттня були пошкодження агітаційні матеріали Віктора Чорнухи, Блоку Петра Порошенка та Об’єднання УКРОП. Окрім того, тілесні ушкодження отримали кандидати у депутати Сергій Рижков та Сергій Вірний, які пов’язують ці інциденти зі своєю передвиборчою діяльністю.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром