Лучанам розкажуть, якими були аристократичні розваги їхніх земляків сто років тому 

27 Лютого 2020, 14:05
Лучанам розкажуть, якими були аристократичні розваги їхніх земляків сто років тому  2647
Лучанам розкажуть, якими були аристократичні розваги їхніх земляків сто років тому 

Волинський краєзнавчий музей запрошує на відкриття виставки «Панство на дозвіллі» (Аристократичні розваги XIX – поч. XX ст. на Волині). 

Захід відбудеться 27 лютого о 17:00 у приміщенні музею. Про це йдеться на сайті Музейного простору. 

«Ви матимете змогу дізнатись про азартні ігри, полювання, музичні вподобання, моду, початки фотомистецтва того часу», – анонсують організатори.

Кінець ХІХ і перші десятиліття ХХ століття – це часи бурхливого розвитку економічних відносин у Волинській губернії, коли здобутки Промислової революції тісно співіснували і переплітались з консервативним світом аристократії. Це часи, коли міста Волині остаточно заполонила європейська мода та західний стиль життя. Часи, коли розвивалось театральне та музичне життя Волині. Саме тоді на Волині жив і творив всесвітньо відомий композитор і диригент Ігор Стравінський.

Це часи, коли в заміських маєтках волинської аристократії відбувались звані вечері та бали, там же поважне панство грало в азартні ігри та проводило дозвілля полюючи на диких кабанів, оленів, лосів, знімаючи процес на фотоплівку та описуючи це все в мемуарах, які дійшли до наших часів.

«На вас чекають чарівні звуки скрипки та спеціальний гість Дмитро Безвербний!» – обіцяють у музеї.

До слова, охочі можуть прийти на виставку у тематичних костюмах.

Афіша
Афіша

 

 

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром