Соборності: п’яний водій протаранив легковик і втік з місця пригоди

13 Жовтня 2015, 12:44
4700

Лучанки Вікторія Чуб та Анна Лаць, перебуваючи за кермом службового авто, потрапили у ДТП напроти торговельного центру «Порт Сіті».

Зіткнення відбулося на світлофорі: коли авто марки «Hyundai» рушало з місця, його несподівано наздогнав «Citroen Berlingo».

«Я відразу вийшла з машини, той водій також, і почала телефонувати у міське ДАІ, про що повідомила винуватця ДТП. Він погодився, але вже наступної миті сів у своє авто й швидко зник з місця події. Я навіть не встигла зрозуміти, що сталося», – розповідає Вікторія Чуб.

Однак вже через 15 хвилин дівчата дізналися, що водія «Citroen» спіймали.

«Виявилося, що поряд з нами на світлофорі стояло авто, в якому перебувало троє хлопців. Вони бачили цю всю ситуацію, тому коли той чоловік почав втікати з місця ДТП, поїхали за ним. Тобто саме завдяки їм вдалося спіймати водія», – пригадує Анна Лаць.

Наступна зустріч учасників ДТП відбулася уже у міському ДАІ, де дівчата зрозуміли, що водій «Citroen» перебуває у нетверезому стані.

«Очевидно тому він і намагався втекти з місця події. У ДАІ у нас склалося враження, що справу хочуть, м’яко кажучи, «зам’яти». Він поїхав у наркодиспансер, натомість нам сказали спочатку туди не їхати, а потім таки послали по довідку. Крім того, ми довго допитувалися ім’я і прізвище того чоловіка, бо я хотіла його вписати у пояснення. Однак всі документи з приводу ДТП в руки ніхто не давав і показували настільки швидко, що розгледіти щось було нереально», – розповідає Вікторія Чуб.

На підмогу до відділку навіть викликали представника «Автомайдану України» Сергія Кушніра, який допоміг написати пояснення.

Наразі відомо, що водій «Citroen» напередодні святкував чиєсь одруження, у нього є малолітня дитина, заради якої він просив учасниць ДТП вирішити справу полюбовно, пропонував фінансову компенсацію збитків.

«Справа не у грошах, у нас КАСКО оформлене, витрати на ремонт покриє страхова. Тут мова про інше: про культуру цього водія та про небезпеку, яку він становить для інших учасників руху. Адже, якщо він один раз сів нетверезим за кермо, то очевидно, що це повториться, що для нього це норма», – обурюється Вікторія Чуб.

Лучанки сподіваються, що невідомий винуватець ДТП таки буде справедливо покараний за кермування у нетверезому стані. Вони обіцяють, що поцікавляться пізніше, чи насправді це станеться та обов’язково повідомлять про це громадськість.  



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром