Волі: реконструкцію проспекту планують завершити до кінця 2017 року

07 Лютого 2017, 13:36
1835

У рамках реконструкції проспекту хочуть зменшити кількість тролейбусних зупинок, ліквідувати аварійні зелені насадження, скоригувати план освітлення та облаштувати місця для паркування.

Про це йшлося у вівторок, 7 лютого, під час круглого столу щодо пропозицій з реконструкції проспекту Волі.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась зауважив, що проспект Волі поки думають не розширяти.

«Якщо буде належне фінансування, плануємо завершити реконструкцію цього року. У зв’язку з відмовою від розширення проспекту очікуємо менший кошторис, ніж запланували раніше», – повідомив Юрій Крась.

Роботи виконуватимуть працівники «Луцькавтодор-Сервісу». Крім того, комісія з обстеження стану зелених насаджень має вирішити, які дерева на проспекті потребують ліквідації, а які можна лишити.

Якщо дерева не зрізуватимуть, то, каже директор КП «Луцьксвітло» Іван Кубіцький, треба буде скоригувати план освітлення і частково поставити опори з ліхтарями на тротуарну частину. Проспект освітлюватимуть за допомогою світлодіодних ліхтарів.
Крім, того, за словами першого заступника міського голови Тараса Яковлева, планують перенести і трохи зменшити кількість тролейбусних зупинок. 

«При перенесенні зупинок може бути таке, що деякі перекриватимуть заїзди до прибудинкових територій. Це стосується дворів, де люди самостійно обмежили рух транспорту з вулиці Шопена і Коперника», – зазначив Тарас Яковлев.

У зв’язку з цим заїзди та виїзди з дворів від вулиць Коперника і Шопена планують розблокувати. 

Крім того, депутат міськради Юрій Безпятко запропонував задля додаткової безпеки у місцях великого скупчення людей встановити загорожі, а Павло Данильчук – замінити конструкції зупинок громадського транспорту на нові та презентабельніші.

Проект реконструкції проспекту Волі планують розробити протягом місяця. Крім того, за сприятливих погодних умов, продовжуватимуть уже розпочатий ремонт пішохідної зони.

Оксана ВЛАСЮК

Коментарі
07 Лютого 2017, 17:14
А де думка архітекторів ? Чи всі питання в місті рішають комунальники.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром