Луцькі лицарі взяли участь у столичному турнірі

07 Лютого 2017, 12:33
2488

Луцькі лицарі з клубу історичного середньовічного фехтування «Айна Бера» боролися за можливість виступати у складі збірної команди України на міжнародних змаганнях.

Відбір проходив 4 лютого у Києві, повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

Турнір складався з кількох етапів, у результаті яких луцька команда «Айна Бера» зайняла перше та друге місця в номінації «5 лицарів на 5», перше та третє місця в номінації «3 лицаря на 3», друге місце в номінації «21 лицар на  21».

Цього року луцьким лицарям не вдалося увійти до збірної.

За словами капітана луцького клубу «Айна Бера» Сергія Ващука, на відбірковий турнір, як і кожного року, з’їхалися найкращі бійці з усієї України, тому лучанам було нелегко.

«Наш клуб був представлений трьома бійцями. Команда складалась як із досвідчених бійців, минулорічних членів збірної України, так і бійців, які не так давно займаються середньовічним фехтуванням. Капітаном п’ятірки був Денис Дегтярев. У нас були представники з 4 міст України: Луцьк, Київ, Біла Церква й Кропивницький. Загалом, наша п’ятірка виступила непогано, ми зайняли третє місце в своїй підгрупі, яке, на жаль, нам не дало змогу пройти в стадію «плей оф». Основною причиною  вважаю  недостатню зіграність на ристалищі (майданчик для лицарських турнірів, – ред.), зумовлену тим, що такий склад п’ятірки був сформований безпосередньо в день відборів», – розповів Ващук.

Лучанин розповів, що інші реконструктори брали участь у команді «Айна Бера 4», яка теж зайняла третє місце в своїй групі, поступившись одноклубникам із «Айна бера 2», золотим призерам відбіркових змагань, а також команді «Кулак Ісуса» з клубу «Фландрія».

«Результатом хлопців я задоволений на сто відсотків. Адже обидва вони займаються в нашому клубі менше року, проте зуміли достатньо попсувати нерви досвідченішим командам. Таких результатів ми б не добилися без регулярних тренувань і наполегливості наших бійців. Ми перші тому, що ми ніколи не здаємося!» – додав він.

Чемпіонат світу з історичного середньовічного бою «Битва Націй – 2017» відбуватиметься з 29 квітня по 1 травня в Барселоні.



 

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром