«Найкращий подарунок до Дня закоханих»: лучанам презентували розмальовку про секс

07 Лютого 2017, 12:14
10578

Луцька художниця Марічка Островська представила арт-бук із графічними замальовками, сюжетами яких є відверті інтимні сцени на тлі декорацій українського побуту.

Презентація, що відбулася 6 лютого у Галереї мистецтв (на вулиці Лесі Українки, 24а), зібрала поціновувачів мистецтва різних вікових категорій, які не бояться говорити про тілесну складову любові та її втілення у мистецтві, – повідомляє Таблоїд Волині.

Директор галереї зазначив, що тема виставки «БезГрішні» викликала чимало дискусій, а тому очікувано, що розмальовку теж сприймуть далеко не всі.

Втім, художник розповів, що усі митці, чиї роботи критикували чи забороняли у Луцьку, здобували популярність в Європі, а тому він пророкує Марічці неабиякий успіх.

Художниця дуже хвилювалася. Почала презентацію із подяк, зазначивши, що коли митця завалюють і добрими, і дошкульними відгуками, то значить, він мав не почути.

«Усіляка критика впливає на мій розвиток як митця і на розвиток як людини. Я завжди вислуховую поради, але на правах автора вважаю, що у полі своєї творчості можу сама робити остаточний вибір. Дякую усім вчителям, друзям, а особливо Марчуку, який дозволяє робити у Галереї усе, що я захочу: і малювати стіни, і бити цвяхи, і виставляти презервативи…», – поділилася Марічка.

Художниця розповіла, що ідея зробити із її картинок антистрес-розмальовку належить поетці та книголюбці Ганні Луцюк.

«Все почалося з того, що малювала собі у дорозі замальовочки чоловіка і жінки, згодом об’єднала їх у пару і почала деталізувати момент отакого побуту. А Ганна Луцюк надихнула на те, щоб скомпонувати усе це в розмальовку від стресу. Я багато подорожувала світом і бачила, що там дуже цінують ручну роботу, саме тому свою розмальовку оформила у такому стилі. На деяких листочках може бути не витертий олівець, відтиск кожної обкладинки і підпис на них я робила власноруч. Думаю, оскільки ми наближаємося до європейського мистецтва, то це матиме попит»,  – вважає Марічка.

Окрім презентації робіт, говорили і про сороміцький фольклор, і про те, чи варто розмовляти з дітьми про секс, і про дослідження етнографів в царині тілесності та сексуальних звичаїв українців.

Мама художниці схвально ставиться до творчості доньки і ділиться спогадами про те, що не боялася зачіпати у розмовах із Марічкою тілесних тем.

Аби підтримати настрій зустрічі, журналіст та етнограф Віталій Клімчук зачитав кілька віршів та загадок зі своєї збірки сороміцького фольклору «Сором».

«Чия шапка на кому, той і був на тому», «Люлі-люлі, треба спать – одна мати, батьків п’ять», «Кругом волоса, посередині ковбаса» – пан Вітай наголосив, що українські сороміцькі пісеньки значно виграють за цнотливістю в російських «озерних пісень», схожих за тематикою, але більш вульгарних у подачі.

Також, художниця запропонувала охочим розмалювати кілька сексуальних сцен на своїх картинах і пригостила  гостей смаколиками.

«Антистрес-розмальовка адресується дорослим для пізнання солодких моментів, які розмальовують наші будні і дарують нові життя. Для відкритих сердець на тілесну любов», - коментує свою роботу Марічка Островська.

Авторка наголошує, що еротична «фольгова» антистрес-розмальовка може стати прекрасним подарунком до дня усіх закоханих.

























 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
07 Лютого 2017, 15:10
Точняк! І це дешевше нового айфона! Правда рік без сексу за такий дарунок буде точно.
07 Лютого 2017, 15:21
Напевне, назва виставки «БезГрішні», має якесь походження від слів "без грошей", тобто варіації на тему: що подарувати дівчині, якщо немає грошей на кармані.)))
07 Лютого 2017, 16:12
Це пояснює, чому на одній із фот чебуреки з біляшами є. Грошей нема не тільки на подарунок, но і пожрати. Це доречі пояснює офігенну кількість пенсіонерів і голодних студентів поруч з біляшами
07 Лютого 2017, 17:54
а що, Марчук вже приватизував галерею, що дозволяє всяким озабоченим оце "мистецтво" виставляти? Вже елементарна мораль не в моді? В авторки проблеми з чоловіками, залишилось свої фантазії на папері малювати!!!! як на мене - це мистецтво для імпотентів та для підлітків.
07 Лютого 2017, 21:22
Стесняюсь спросить.....А что там раскрашивать : половики в полосочку или что-то еще?
07 Лютого 2017, 22:52
щось подібне малювалося в громадських вбиральнях. Авторка могла би зробити це і в Луцьку. Цікаво, як би відреагували лучани, побачивши таки замальовки на стінках вбиральні? Напевно, не так схвально, як у галереї мистецтв.
08 Лютого 2017, 15:45
У авторки напевно проблеми в цьому плані)))) І голова на в порядку. Тому і з'являється таке "мистецтво".
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром