Хочете свята – платіть: депутати не надали луцькому РАЦСу пільг на оренду

24 Лютого 2020, 14:36
Фото ілюстративне 2965
Фото ілюстративне

У бюджетній комісії міськради виступили проти надання пільг за оренду приміщень Палацу урочистих подій.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 24 лютого, пише ВолиньOnline. 

Депутатам пропонували внести на розгляд під час сесії проект рішення про надання пільг з орендної плати за нежитлове приміщення на проспекті Соборності, 18 Західному міжрегіональному управлінню юстиції.

Наразі управління орендує приміщення площею понад дві тисячі метрів квадратних, зокрема коридори, якими користуються структурні підрозділи міськради. Протягом минулого року орендар сплатив 200 тисяч гривень за комунальні послуги. Розмір щомісячної оренди у розмірі 30 тисяч гривень в управлінні називають не підйомним та просять депутатів міськради надати пільгу з оренди. До того ж, у зв’язку з майбутньою реконструкцією будівлі для розміщення філії ЦНАПу, лучани, мовляв, не впевнені, чи не буде у них зіпсоване свято та запитують, чи працюватиме там надалі РАЦС. Міжрегіональне управління наразі використовує лише один з двох залів, але готове сплачувати надалі за комунальні послуги за усі приміщення, якщо отримає пільгу з оренди. Наразі там працюють 14 працівників міського та 8 обласного РАЦСу, для проведення урочистих обрядів залучають ще до десятка осіб, а також оркестр.

«Люди хочуть свята у великому залі? Хай платять за зал!», – відзначив член комісії Сергій Була, звернувши увагу на те, що досі між міськрадою та міжрегіональним управлінням юстиції не було порозуміння щодо використання приміщень РАЦСу.

Своєю чергою, голова комісії Борис Смаль нагадав, що міжрегіональне управління податки сплачує за місцем реєстрації у Львові, а пільгу з оренди хоче отримати у Луцьку. У підсумку, проект рішення, який пропонували від комісії внести на розгляд депутатів, не отримав підтримки членів комісії.

Читайте також: Луцький РАЦС не закриватимуть

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром