Виготовляти тролейбуси і автобуси у Луцьку відтепер буде вигідніше

07 Лютого 2017, 08:44

Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку, яка створить більш сприятливі умови для виробництва нових трамваїв, тролейбусів, автобусів та іншого громадського транспорту.

Як повідомляє «Finobzor», також прийняте рішення про збільшення обов'язкового авансового платежу з боку замовників (комунальних підприємств) за поставки тролейбусів, автобусів, електробусів і трамваїв з 30% до 70%.

Зміни також дозволяють збільшити терміни, за які виробник зобов'язується поставити продукцію комунальному підприємству.

Для тролейбусів, автобусів, електробусів і інших колісних транспортних засобів це термін відтепер становитиме до 8 місяців, для трамваїв - до 1 року.

Тролейбуси в Україні виробляють по повному циклу на заводах «Богдан» у Луцьку і корпорації «Еталон» в Чернігові, раніше працював завод «ЛАЗ» у Львові. Методом великовузлового складання виготовляють тролейбуси на заводі «Південмаш» від імені підприємства «Літан».

Автобуси також виробляють у Луцьку на заводі «Богдан», в Черкасах на заводі «Черкаський автобус» під маркою «Отаман» (тільки малої і середньої місткості), на заводах корпорації «Етелон» в Борисполі та Чернігові, в Мелітополі на моторному заводі корпорації «ЗАЗ », а також на невеликих підприємствах у Львові, Часів-Яру на Донбасі, а також на заводі ЛАЗ.

Раніше виробник був зобов'язаний протягом 90 днів погасити аванс, або поставити продукцію комунальному підприємству.

Нагадаємо, днями п'ять нових тролейбусів відправили з луцького «Богдана» до столиці.