Виготовляти тролейбуси і автобуси у Луцьку відтепер буде вигідніше

07 Лютого 2017, 08:44
3094

Уряд підтримав ініціативу Мінекономрозвитку, яка створить більш сприятливі умови для виробництва нових трамваїв, тролейбусів, автобусів та іншого громадського транспорту.

Як повідомляє «Finobzor», також прийняте рішення про збільшення обов'язкового авансового платежу з боку замовників (комунальних підприємств) за поставки тролейбусів, автобусів, електробусів і трамваїв з 30% до 70%.

Зміни також дозволяють збільшити терміни, за які виробник зобов'язується поставити продукцію комунальному підприємству.

Для тролейбусів, автобусів, електробусів і інших колісних транспортних засобів це термін відтепер становитиме до 8 місяців, для трамваїв - до 1 року.

Тролейбуси в Україні виробляють по повному циклу на заводах «Богдан» у Луцьку і корпорації «Еталон» в Чернігові, раніше працював завод «ЛАЗ» у Львові. Методом великовузлового складання виготовляють тролейбуси на заводі «Південмаш» від імені підприємства «Літан».

Автобуси також виробляють у Луцьку на заводі «Богдан», в Черкасах на заводі «Черкаський автобус» під маркою «Отаман» (тільки малої і середньої місткості), на заводах корпорації «Етелон» в Борисполі та Чернігові, в Мелітополі на моторному заводі корпорації «ЗАЗ », а також на невеликих підприємствах у Львові, Часів-Яру на Донбасі, а також на заводі ЛАЗ.

Раніше виробник був зобов'язаний протягом 90 днів погасити аванс, або поставити продукцію комунальному підприємству.

Нагадаємо, днями п'ять нових тролейбусів відправили з луцького «Богдана» до столиці.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром