Скільки лучани платитимуть за воду у 2020

23 Лютого 2020, 21:20
Скільки лучани платитимуть за воду у 2020 2301
Скільки лучани платитимуть за воду у 2020

У зв’язку зі зміною моделі договірних відносин з КП «Луцькводоканал» у платівках лучан може з’явитися пункт «абонентська плата», яку нараховуватимуть мешканцям багатоквартирних будинків, що обрали індивідуальний договір без обслуговування внутрішньобудинкових мереж.

Про це 20 лютого розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк під час круглого столу «Нові договори та платіжки за воду. Покращення чи ускладнення?». Захід організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський, – інформує Конкурент

Так, співзасновник Руху Михайло Наход поцікавився нововведенням, яке має запрацювати після обрання моделі відносин із КП.

Михайло Наход поцікавився нововведенням, яке має запрацювати після обрання моделі відносин із КП
Михайло Наход поцікавився нововведенням, яке має запрацювати після обрання моделі відносин із КП

На що директор підприємства відповів, що плата за абонентське обслуговування – це витрати (не монопольний вид діяльності), що пов’язані з обслуговуванням споживачів у багатоквартирному будинку, де обрали модель договірних відносин, коли кожен платить напряму КП «Луцькводоканал».

«Плата за абонентське обслуговування це витрати того, хто робить нарахування, хто знімає показники, хто укладає договір, хто платить банкам. І в платі за абонентське обслуговування буде враховуватися за повірка індивідуальних засобів обліку, що знаходяться в квартирі», – розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Також додав, що абонплата може переглядатися у залежності від того, якими будуть витрати.

«Ми порахували по планових витратах на 2020 рік – це 5,67 грн на одне помешкання щомісяця. І якщо у людини немає індивідуального вузла обліку, то буде оплачувати цю суму, якщо ж є лічильник на холодну воду, то плата становитиме в межах 11 гривень, якщо два лічильника – більше», – озвучив Віктор Гуменюк.

І підсумував, що цієї абонплати не буде для мешканців приватного сектору.

Зауважимо, в обговоренні взяли участь співзасновники «СВІДОМИХ» Тарас Шкітер та Михайло Наход, депутатка Луцькради Алла Надточій, а також голови ОСББ та активні лучани.


 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром