Чому у Луцьку не діє програма для встановлення лічильників на воду

23 Лютого 2020, 18:22
Чому у Луцьку не діє програма для встановлення лічильників на воду 1614
Чому у Луцьку не діє програма для встановлення лічильників на воду

У Луцьку не діє програма для допомоги ОСББ встановлювати лічильники на воду, адже на неї немає грошей.

Про це 20 лютого розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк під час круглого столу «Нові договори та платіжки за воду. Покращення чи ускладнення?», повідомляє ІА «Конкурент». 

Захід організував Громадянський Рух «СВІДОМІ», засновником якого є Андрій Покровський.

Директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк розповів співзасновнику заходу Михайлу Находу, що підприємство має програми встановлення індивідуальних лічильників пільговикам.

Щодо загальнобудинкових лічильників, то він має належати власникам. Тобто балансоутримувачам, кінцевим бенефіціаром того лічильника має бути все таки об’єднання співвласники багатоквартирного будинку.

У 2019 році «Луцькводоканал» розробив програму підтримки ОСББ зі встановлення загально будинкових лічильників. За словами директора підприємства, все прописали і порахували.

«Її суть проста – ОСББ пише заяву, що просить встановити лічильник, ми робимо проєкт, монтажні роботи, ОСББ платить 50%, а при наявності кінцевого акту виконаних робіт, йдуть в департамент і пишуть заяву, щоб їм на об’єднання виплатили 50% коштів і ці кошти ОСББ нам повертає», – роз’яснив Віктор Гуменюк.

Директор додав, що програма була розрахована на 2019-2020 роки і написана на 7 мільйонів гривень. У бюджеті міста зараз нема грошей на неї. Керівники ОСББ мають ініціювати, щоб у бюджеті виділили кошти на цю програму.

Своєю чергою депутатка Луцькради Алла Надточій назвала кілька причин, чому програма не запрацювала у 2019 році.

«Програма не була профінансована з тих причин, що від ОСББ не було достатньо заявок, не було розуміння, як ставити лічильники і як програма має діяти до кінця, адже люди очікували змін в законодавстві. Але цього року у зв’язку з тим, що змін не очікується, всі йдемо до ринкових відносин в усіх тарифах, тому цю програму потрібно буде наповнювати фінансами», – озвучила Алла Надточій.

Також додала, що від директора «Луцькводоканалу» почула те, що є чимало звернень і для того, аби програма запрацювала, потрібно достатньо хоча б 100-150 тисяч гривень на перший місяць.

Читайте такожУ Луцьку активно обговорюють газові питання

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром