Журналістки Район.Луцьк отримуватимуть іменні стипендії

22 Лютого 2020, 11:32
2694

Випусковій редакторці інтернет-видання Район.Луцьк Олені Решотці та журналістці Оксані Кашталян призначили іменні стипендії.

Про це на фейсбук-сторінці факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки повідомила декан Лілія Лавринович.

Резюме для участі в конкурсі на отримання стипендій від Вічного фонду Степана та Євгенії Радіонів (Австралія) 2020 рік подали 10 студентів факультету.

«Конкурсна комісія у складі декана ФФтаЖ  Лілії Лавринович, заступниці декана з навчальної роботи Руслани Зінчук, студентського декана Володимира Козира ретельно проаналізувала доробок кожного і прийняла рішення рекомендувати призначити іменні стипендії таким студентам (усім – уперше):

Кашталян Оксані Михайлівні (ВС-46)

Березній Тетяні Сергіївні (ВС-46)

Андрійчук Антоніні Василівні (Журн-47). Антоніна – позаштатна авторка мережі Район.in.ua.

Решотці Олені Юріївні (ВС-36)

Тулісовій Олександрі Олександрівні (Укр-22О)

Вітаємо», – написала Лілія Лавринович.

 

Довідково:

Степан Радіон народився 1912 року в селі Сильне, що в Ківерцівському районі на Волині. 1944 року змушений був емігрувати до Австралії. Журналіст і письменник, науковець і бібліограф, літописець австралійської україністики за наукову і літературну працю був удостоєний звання почесного доктора Аризонського університету (США), став дійсним членом Інституту дослідів Волині у Вінніпезі (Канада), а 1994 року – почесним професором Волинського державного університету імені Лесі Українки. В останні роки свого життя Степан Радіон побував у Луцьку, виступав на засіданні вченої ради університету. Після смерті батька його син – Юрій Радіон – заснував благодійний фонд імені своїх батьків і щороку відсоток від заощаджень зобов’язався переказувати обдарованим студентам із Луцька. 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024