Як діятиме процедура написання петицій

13 Жовтня 2015, 09:29
3295

Луцьк одне з восьми міст, де жителі зможуть писати петиції до міської влади.

Після того як Луцьк став співзасновником асоціації відкритих міст, у лучанам з‘явилася можливість писати електронні петиції. Система зможе розпочати роботу вже до кінця жовтня. Про це стало відомо на оперативній нараді Луцької міської ради сьогодні, 13 жовтня.

«Після реєстрацій петиції дається два дня для її модерації, тобто можна буде внести деякі зміни, вилучити нецензурну лексику. Після цього вона буде висвітлена як активна і впродовж 14 днів має набрати 300 голосів. Якщо набирає, то у міській раді її повинні розглянути і надати відповідь. Якщо петиція стосується рішень виконкому чи розгляду комісії, то людину, яка її подала, запрошуватимуть на засідання, де вона даватиме свої пояснення. Якщо петиція не набере відповідної кількості голосів, то вона розглядатиметься як звичайне звернення», – пояснив заступник міського голови Тарас Яковлев.

Проте секретар міської ради Сергій Григоренко вважає, що система потребує ще удосконалень. Зокрема він каже, що 300 голосів це надто мало для Луцька.

«Щоб не було маніпуляцій і за петиції не голосували різні політичні партії та й звичайні місцеві диваки, гадаю, варто підняти кількість голосів до 500. А також, щоб не було так як з громадськими ініціативами, коли за встановлення дитячого майданчика голосували з Африки, Америки і Скандинавії. Це проект для лучан, то ж тільки вони і повинні голосувати», – зауважив Сергій Григоренко.

Система формування петицій буде розміщена на сайті Луцької міської ради. Для подання петиції потрібно буде зареєструватися, записавши свої персональні дані.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром