«Там мав бути мовно-культурний центр», – ректор ЛНТУ про занедбаний Будинок офіцерів у Луцьку

18 Лютого 2020, 11:57
«Там мав бути мовно-культурний центр», – ректор ЛНТУ про занедбаний Будинок офіцерів 2489
«Там мав бути мовно-культурний центр», – ректор ЛНТУ про занедбаний Будинок офіцерів

Ректор Луцького НТУ Петро Савчук пояснив, чому не рестраврують Будинок офіцерів, який належить університету. 

Про це йдеться у сюжеті Суспільного.

Нагадаємо, пам'яткою архітектури має опікуватися луцький «політех», але нині вона перебуває в плачевному стані

«Ми і власні кошти маємо,незважаючи на те, що це дороговартісний об’єкт (ремонтно-реставраційні роботи вартують близько 40 мільйонів гривень). Ми підготували проєктно-кошторисну документацію, але не можемо її затвердити, тому що немає документа на землю ще з 2015 року.

Зараз держгеокадастр просто не видає даний документ. Ми пройшли конкурсний відбір на програму «Україна, Польща, Білорусь» на два мільйони євро. За ці гроші там була б левова частка робіт зроблена, і там мав бути мовно-культурний центр міського і обласного масштабу. Я вам гарантую, що ми своїми силами його зробимо. Цього року додатково надійде до бюджету вузу 17, 7 мільйонів гривень. Однак, зараз все одно все буде впиратися в документацію», – пояснив ситуацію Петро Савчук. 

Зі слів очільника вишу, в будівлі частково проводилися косметичні ремонти.

Ремонтувати приміщення університет може, розповів начальник Управління містобудування та архітектури Веніамін Туз. А перекрити дах, каже він, без дозвільних документів не зможуть.

В середині приміщення збереглося чимало автентичного, говорить краєзнавець Олександр Котис. Це – ручки на вікнах, перила на сходах, плитка на підлозі. Під час реставрації, каже він, на це потрібно зважити і максимально відновити той вигляд будівлі, який був раніше.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром