Лучанка, яка придбала авто на митному складі, півроку судилася з фіскалами

04 Лютого 2017, 10:04
Фото ілюстративне 4270
Фото ілюстративне

Лучанка Людмила Ульчак виграла суд і довела, що не порушила закону, придбавши авто саме на митному складі, а не за межами країни.

Купити вживане авто з Європи, не виїжджаючи на закордон. Це можливо на митних складах. І коштують вони значно дешевше, ніж на авторинках. Однак у державній фіскальній службі кажуть: така угода незаконна. Довести протилежне вирішила мешканка Луцька – пише Главком з посиланням на Канал24.

Більше як пів року адвокат Богдан Ульчак судився з фіскалами. І таки переміг. Причиною тяганини став автомобіль, який його мати придбала на митному складі. 6-річний Volkswagen Golf продавали за 4 тисячі євро. Ще близько 2 тисяч євро коштувало б розмитнення та сплата акцизу. Для порівняння, в Україні таке ж авто коштує від 10 тисяч доларів. Однак, купити машину вигідно жінці завадили митники.

«Автомобіль мав ввозитися або громадянкою Ульчак, або за договором на користь громадянки Ульчак. В документах, поданих для перевезення через митний кордон України і фактичного його ввезення на митну територію України, ніякої інформації щодо громадянки Ульчак не було», – заявила головний державний інспектор митного поста «Луцьк» Інна Нінічук.

Та адвокат, який в судах захищає інтереси своєї мами, каже: у законі таких вимог немає. Це підтвердили у Волинському окружному суді. А у Львові апеляційний суд вдруге підтвердив – правда на боці покупців – зазначають на сайті «Твоє джерело новин».

«Суди підтвердили, що не потрібно особисто перетинати кордон на такому транспортному засобі, щоб його розмитнити за пільговими ставками акцизного збору», – зазначив адвокат Богдан Ульчак.

Митники та фіскали готують касацію і наполягають на своєму: одна машина, один раз у рік і тільки привезена особисто. Не зупиниться і адвокат Богдан Ульчак. Готує зустрічний до фіскалів, аби ті відшкодували йому збитки.

Крапку в цій історії має поставити Вищий спеціалізований суд України. Після його рішення стане відомо чи відкриються для українців митні склади.

Коментарі
04 Лютого 2017, 12:20
Хитрожопі волиняки...не хочуть як всі.
04 Лютого 2017, 13:37
а як всі?латвійські.польські.естонські номера?а потім після дтп і шукай вітра в полі!!!!не так?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром