Музикант поміняв вулицю на Луцький замок

12 Жовтня 2015, 16:22
2793

Вуличний музикант Владислав Старенков тепер працює кликуном у замку Любарта.

Двадцять років тому Владислав Старенков приїхав до Луцька з Полтавщини через сімейні обставини. Відтоді чоловік тішить мешканців обласного центру грою на музичних інструментах. А нещодавно музикант отримав нову роботу.

«З ініціативи Луцької міської ради відновили прототип середньовічного журналіста – кликуна. До мене звернулась Наталія Бунда і запропонувала співпрацю. Після Дня незалежності, 25 серпня, ми з організаторами зібрались на  у Луцькому замку, я спробував крикнути і пограти. Присутні внесли корективи і затвердили мене як міського кликуна. Тепер щодня о 12:00 я граю на В'їзній вежі», – каже Владислав Старенков.

Зазвичай луцький кликун приходить об 11:00, переодягається і гуляє територією замку.

«Дуже важливо перевірити звук. Об 11: 58 починаю кричати. Перше слово, яке повинен кричати постійно – «Вартую!», далі – оголошення. Якщо їх немає, закликаю: «Шановні лучани та гості міста, запрошую вас до Луцького замку». Граю «Волинь моя» на різні боки міста з інтервалом 10 секунд. У суботу та неділю я вартую ще й о 18:00», – розповідає про свою роботу Владислав Старенков.

Що хотів би змінити Владислав Старенков у Луцьку, які поради дає молодим музикантам і які мелодії найчастіше виконує на міських вулицях – у матеріалі Відомий вуличний музикант тепер працює кликуном у Луцькому замку.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром