У СНУ розповіли, як створюватимуть медичний факультет

17 Лютого 2020, 17:06
У СНУ розповіли, як створюватимуть медичний факультет 2195
У СНУ розповіли, як створюватимуть медичний факультет

Ректор СНУ Анатолій Цьось розповів, як планують створювати медичний факультет.

На конференції 17 лютого Анатолій Цьось підтвердив, що не відмовиться від своїх передвиборчих планів створити в межах університету медичний факультет.

Новий підрозділ створять на базі біологічного факультету. Для цього вже минулого року почали залучати фахівців, докторів медичних наук. Тоді ж ліцензували медичну спеціальність. Детальніше про створення нового факультету розповів Вадим Ульянов, професор, доктор медичних наук.

«Медична освіта побудована з двох частин – медико-біологічна частина, перші курси, та клінічна частина. Щодо першої частини, то університет уже має надпотужний медико-біологічний факультет, який здатен забезпечувати більше половини предметів ліцензійного іспиту КРОК. Є потужні хімічний, фізичний та математичний факультети, які також забезпечують предметами, кадрами й обладнанням», – зазначив професор.

За словами Вадима Ульянова, база для медичного факультету уже готова, університету тільки потрібно скоординувати свої дії з міською владою та головними лікарями. Наразі, проводиться ремонт приміщень та пошук обладнання.

Читайте також: СНУ шукатиме інвесторів для будівництва студмістечка

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром