Лучани вже придбали майже 700 контейнерів для сміття

03 Лютого 2017, 12:33
2094

Департамент житлово-комунального господарства Луцька задля покращення благоустрою просить мешканців приватного сектору докласти всіх зусиль, щоб місто і його околиці не перетворювалися на смітник, а радували нас усіх чистотою та затишком.

На виконання розпорядження міського голови від 12.08.2014 №291 «Про організацію планово-подвірної системи збирання побутових відходів на територіях приватної забудови міста» впроваджується пілотний проект щодо встановлення індивідуальних контейнерів для збору сміття у приватних домоволодіннях, інформує сайт Луцької міської ради.

Механізм впровадження цього проекту передбачає придбання кожним домоволодінням для особистого користування сміттєвого бака об’ємом 120 літрів.

Господарі, які придбали ємність, упродовж тижня накопичують побутові відходи, а у визначений день, за графіком, сміття відвантажується та вивозиться підприємством ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Метою впровадження проекту визначено підвищення рівня комфортності та умов проживання мешканців, покращення санітарно-епідеміологічного стану міської території через скорочення кількості стихійних сміттєзвалищ та стимулювання розвитку культури поводження населення з побутовими відходами.

На перших етапах впровадження цих заходів мешканці нашого міста не надто активно долучалися до них, мали певні сумніви та побоювання. Проте, за досить короткий термін, стали очевидними переваги: вивіз побутових відходів від приватних домоволодінь проводиться у досить цивілізований спосіб, кількість стихійних сміттєзвалищ на вулицях, тротуарах та узбіччях міста справді значно зменшилася. Станом на сьогодні мешканцями приватного сектору м. Луцька придбано 699 сміттєвих контейнера.

Механізм придбання контейнерів виглядає таким чином: вартість ємностей для збору побутових відходів враховується до вартості послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення з помісячною розбивкою (реструктуризацією) платежу терміном до трьох років з підписанням відповідних угод. Вартість одного контейнера становить 558 грн., щомісячна оплата при реструктуризації на 3 роки – 15,50 грн.

З метою впровадження роздільного збору сміття на території міста у 2016 році ЛСКАП «Луцькспецкомунтрансом» придбано 25 контейнерів для збору ПЕТ-пляшок. На цей час встановлено 74 контейнери. Придбано та проведено заміну 22-х контейнерів для збору ТПВ типу «Євро».

За умови вашої активної підтримки заходів проекту набувається перспектива рухатися далі та впроваджувати інші заходи. Як один з варіантів – роздільне збирання побутових відходів.

Маємо надію, що ви з розумінням сприйняли надану інформацію і маєте наміри долучитися до впровадження планово-подвірної системи збору та вивезення побутових відходів на територіях приватної забудови нашого рідного Луцька. Всю необхідну інформацію з приводу придбання контейнерів та графіку їх вивезення вам нададуть у ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» за телефоном 245448 або 245527.

Не залишайтесь байдужими до міста, у якому живете!

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром