Лучани-учасники бойових дій і родини загиблих в АТО отримають додаткові пільги

03 Лютого 2017, 07:13
2352

Члени громадської організації «Надія», що представляють родини загиблих в зоні проведення антитерористичної операції разом з очільницею організації Любов'ю Карабан та депутатом міської ради Майєю Шостак провели зустріч із заступником міського голови Андрієм Кицею, керівниками окремих структурних підрозділів міської ради та представниками Пенсійного фонду.

Темою їхньої розмови було пільгове забезпечення учасників бойових дій, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) учасників АТО у різних сферах суспільного життя, інформує сайт Луцької міської ради.

За словами представника Луцького об'єднаного управління Пенсійного фонду України у місті Луцьку, з 1 січня 2017 року набули чинності зміни до законодавства, що стосуються дострокового виходу на пенсію учасників АТО та членів їх сімей, згідно з якими особи військово-начальницького складу, які брали участь у бойових діях у зоні АТО, матимуть право на призначення пенсії у віці 55 років, при наявності загального стажу роботи не менше 25 років для чоловіків, та у віці 50 років при наявності загального трудового стажу не менше 20 років для жінок.

Директор департаменту соціальної політики міської ради Тетяна Книш повідомила, що сім'ї учасників бойових дій та родини загиблих військовослужбовців повністю звільняються від сплати комунальних послуг, а також володіють правом безкоштовного проїзду у громадському транспорті.


Варто зазначити, що матері та дружини загиблих, які були присутні, поцікавилися, яким чином впровадження «Картки лучанина» може вплинути на їхнє право безкоштовно користуватися громадським транспортом. При цьому заступник міського голови Андрій Киця запевнив, що наразі їхнє право на пільговий проїзд залишатиметься незмінним.

Також Тетяна Книш додала, що у структурі департаменту соціальної політики уже другий місяць поспіль працює окремий відділ по роботі з демобілізованими учасниками АТО та членами їх сімей. Усі необхідні консультації надаються працівниками відділу й для членів родин загиблих учасників АТО.

«Зважаючи на велику кількість відвідувачів, відтепер відділ по роботі з учасниками АТО працюватиме без обідньої перерви», – наголосила Тетяна Книш.

У 2017 році буде продовжено виплату одноразової матеріальної допомоги родинам загиблих. Окрім цього, родини демобілізованих учасників АТО, а також родини загиблих згідно Комплексної міської програми підтримки військовослужбовців, яку затвердили депутати Луцької міської ради у 2016 році, мають можливість отримати санаторно-курортне оздоровлення за кошти міського бюджету.

Начальник управління охорони здоров'я Микола Якимчук розповів про пільги, які передбачені для членів родин загиблих військовослужбовців у міських медзакладах. Так, вони можуть безоплатно отримувати медикаменти, які відпускаються за наявності рецепту лікаря, мають право на безкоштовне зубопротезування у міській стоматологічній поліклініці. Окрім цього, їм надається право першочергового лікарського огляду та диспансеризації, а також першочергової госпіталізації. Також є можливість компенсації коштів у разі проходження дороговартісного лікування при наявності усіх необхідних медичних довідок.

Андрій Киця також наголосив на тому, що діти загиблих мають право на безкоштовне харчування у навчальних закладах міста, а також на безкоштовне відвідування гуртків Палацу учнівської молоді, навчання у художній та музичній школах.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром