У Луцьку затримали двох телефонних шахраїв

14 Лютого 2020, 13:22
Телефонні шахраї 1705
Телефонні шахраї

Зловмисникам уже повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Волинської області.

Зловмисників затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішують питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У середу, 12 лютого, чоловіки зателефонували до лучанина, і повідомили, що його знайомий збив пішохода та потрібні гроші, аби залагодити ситуацію з правоохоронцями та потерпілим. За «вирішення» проблеми пройдисвіти забажали 200 тисяч гривень.

За збігом обставин, шахраї зателефонували до діючого поліцейського, котрий швидко зорієнтувався у ситуації та призначив зловмисникам зустріч, на яку прибув з оперативниками Луцького відділу поліції. На місці правоохоронці затримали двох мешканців Луганщини, 30 та 28 років.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України. Йдеться про шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб. Нині вирішується питання щодо обрання підозрюваним міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Санкція статті передбачає, зокрема, до трьох років позбавлення волі.

Правоохоронці перевіряють чоловіків до вчинення інших злочинів. Відомо, що зловмисників обґрунтовано підозрюють у вчиненні аналогічних кримінальних правопорушень на території Тернопільської області.

Поліція Волині вкотре закликає громадян бути пильними та не переводити і не віддавати кошти незнайомим особам, а у разі підозри на спробу скоєння шахрайства, одразу телефонувати до поліції.

Читайте також: У Луцьку шахраї ошукали пенсіонерок на понад 200 тисяч гривень

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром