«Посипали погано, більше не повториться», – керівниця департаменту ЖКГ про слизькі тротуари

13 Лютого 2020, 18:42
Слизькі тротуари 3270
Слизькі тротуари

Розповіли, чи в майбутньому комунальні служби будуть готові до ожеледиці в Луцьку, аби зменшити ризики падінь на тротуарах.

Про це йшлося під час засідання комісії міської ради з питань житлово-комунального господарства 13 лютого.

«3-4 дні назад я був свідком, коли була ожеледиця, то на вулиці Гнідавській травмувалися лучани. Ми старалися надати допомогу. Але в той час травмувалися інші. Чи є відповідальні по цьому питанню, бо багато звернень у цей день були в травмпункт. Чи в майбутньому покращиться ситуація щодо посипання тротуарів, коли буде ожеледиця», – запитав член комісії Микола Яручик.

Директорка департаменту ЖКГ міськради Надія Коленда зауважила, що за проїжджу частину й тротуари відповідає «Луцькспецкомунтранс».

«На тротуари залучені сім організацій, які по субпідрядному договору працюють не напряму з департаментом ЖКГ, а через «Луцькспецкомунтранс». 7 лютого був колапс. Житлово-комунальні підприємства і «Луцькспецкомунтранс» очищали сніг, а тротуари посипали абсолютно недостатньо. Вже покарали всіх керівників ЖКП, зняли премію», – пояснила Надія Коленда.

На питання Миколи Яручика, чи комунальні служби будуть готові до такої ситуації вдруге, директорка департаменту ЖКГ зазначила, що комунальні підприємства працюватимуть так, як в договорах зазначено.

На балансі «Луцькспецкомунтранс» є 19 одиниць техніки, які чергують. Вони працюють на дорогах.

«А субпідрядники повинні працювати по договору і не зривати роботу. Будемо сподіватися, що такого більше не повториться. Надалі нам хотілося б мати більше малої техніки для тротуарів, яку можна задіяти для посипки», – додала Надія Коленда.

Читайте також: У Луцьку розбиратимуться з тими, хто не посипав тротуари під час ожеледиці

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром