ЛНТУ зобов’язали навести лад біля колишнього Будинку офіцерів

13 Лютого 2020, 17:46
Стіна Будинку офіцерів 3072
Стіна Будинку офіцерів

У Луцьку обговорили питання щодо незадовільного утримання пам’ятки архітектури 20-х років на Винниченка, 8. Це будівля Земельного банку, колишній Будинок офіцерів.

Про це говорили на засіданні постійної комісії міської ради з питань архітектури та благоустрою 13 лютого.

Пам’яткою на сьогоднішній день опікується Луцький національно-технічний університет.

Начальник відділу охорони культурної спадщини у Луцьку Олександр Котис зауважив, що останнім часом пам’ятка перебуває в плачевному стані.

«У 2016 році управління культури міськради підписало охоронний договір із Луцьким НТУ. В одному з пунктів цього договору йдеться про реставраційні роботи, які мали розпочати ще в 2017 році, а в 2021 році закінчити. Поки ніяких робіт не виконали. Мінімально, що потрібно зробити на сьогоднішній день з цією пам’яткою, то поміняти ринви, адже вони обірвані, і з-під них тече вода на фасад. Стіни замокають, прогресує грибок, в мороз це замерзає, потім розметає і валиться. Ситуація просто жахлива», – наголосив Олександр Котис.

Проректор з науково-педагогічної роботи та інфраструктурного розвитку ЛНТУ Андрій Щерба зауважив, що з 2016 року напрацьовували передпроєктні пропозиції реконструкції Земельного банку, є затверджена проєктно-кошторисна документація.

«Кошти у нас на проєкт є, по суті там не великі кошти треба. Ми готові поновлювати проєктно-кошторисну документацію і реставрувати пам’ятку», – додав Андрій Щерба.

ЛНТУ зобов’язаний виконувати пункти пам’ятки, тобто утримувати будівлю в належному стані.

В результаті, члени комісії зобов’язали ЛНТУ навести лад біля архітектурної пам’ятки, і впродовж місяця повідомити про те, що зробили для збереження пам’ятки. Також рекомендують виконувати умови охоронного договору.

Колаж зі сторінки Олександра Котиса
Колаж зі сторінки Олександра Котиса

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром