Суд над Мігасом, який збив підлітка на переході, відбудеться 9 лютого

02 Лютого 2017, 18:45
2289

Суддя  призначив до розгляду обвинувальний акт у справі Володимира Мігаса, який збив юнака на вулиці Дубнівській.

Підготовче судове засідання у справі Володимира Мігаса відбулося у четвер, 2 лютого у Луцькому міськрайонному суді Волинської області.

Нагадаємо, що 8 грудня 2016 року 58-річний мешканець Луцького району, директор приватного підприємства Володимир Мігас, перебуваючи за кермом автомобіля Mercedes у стані алкогольного сп’яніння (3,05 проміле), збив 16-річного хлопця на пішохідному переході на вулиці Дубнівській. Після того, як збив дитину, водій продовжив рух та зачепив ще два транспортних засоби. 

Читайте також: Жахлива ДТП на Дубнівській: оприлюднили відео з камер спостереження.

Постраждалий, шістнадцятирічний Владислав Андрушків, учень правознавчого коледжу тривалий час перебував в реанімації у важкому та нестабільному стані.

Станом на 20 січня лікарі все ще не наважувалися прогнозувати, коли юнак вийде з коми.

10 грудня 2016 року відбулося судове засідання щодо обрання запобіжного заходу у справі Володимира Мігаса. Суддя міськрайонного суду Ігор Ясельський ухвалив рішення застосувати до Володимира Мігаса запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб, допоки не буде внесена застава в розмірі 275 тисяч гривень.

Читайте також: Адвокат винуватця аварії на Дубнівській кавував з прокурором і слідчим перед судом.

Згодом стало відомо, що обвинувачений вніс заставу та вийшов на свободу. За інформацією джерел, станом на 8:30 13 грудня Мігас під вартою уже не перебував.

Під час підготовчого судового засідання прокурор Олександр Кравчук подав два клопотання щодо продовження строку дії зобов’язань, які ухвалив суд від 10.12.2016.

Зокрема, просив суд зобов’язати Володимира Мігаса не відлучатися з населених пунктів, у яких він проживає та перебуває, повідомляти про зміну місця проживання, не відвідувати заклади, де здійснюється продаж алкоголю, носити електронний засіб контролю та залишити на зберігання паспорти для виїзду за кордон.   

Окрім того,  прокурор клопотав продовжити на два місяці тимчасове обмеження на користування спеціальним правом – правом водіння транспортних засобів.

Сторона захисту проти клопотань не заперечувала. Проте адвокат обвинуваченого Максим Мохнюк клопотав дозволити обвинуваченому перебувати також на території Горохівського району, аби керувати виробничим процесом приватного підприємства «Олдем», директором якого є Мігас.

Суддя ухвалив рішення задовольнити клопотання прокурора. Натомість відхилив клопотання адвоката щодо відвідування Горохівського району у зв’язку з його необґрунтованістю.

Судовий розгляд на підставі обвинувального акту суддя призначив на 14:30  9 лютого 2017 року. Володимиру Мігасу загрожує позбавлення волі на строк до 8 років. 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром