«Моїм планом було стати журналісткою»: для студентів СНУ провели перший воркшоп

13 Лютого 2020, 16:53
Для студентів-журналістів провели воркшоп 2984
Для студентів-журналістів провели воркшоп

На факультеті філології та журналістики Східноєвропейського національного університету стартувала серія воркшопів для студентів-журналістів від випускників спеціальності.

Спікеркою першого воркшопу «Сім з половиною років та уроків»  13 лютого стала Ірина Баран. Вона – журналістка, менеджерка із комунікацій, тренерка з інфомедійної грамотності, член Національної медіа-профспілки України. Ірина розповіла студентам, як вона знайшла свій напрямок у медійній сфері, поділилася досвідом вступу та першої роботи. 

Спікерка розпочала свій виступ із яскравої розповіді про те, як вона потрапила саме в СНУ імені Лесі Українки. Оскільки в аудиторії були в основному першокурсники, вона поспішила розвіяти їхні сумніви щодо правильності вибору університету.

«Луцьк був моїм песимістичним варіантом. Я хотіла вчитися у Києві або Львові. Але якби я могла повернутися в минуле, я все одно вступила б сюди», – зазначила журналістка.

За словами Ірини, вже згодом вона багато спілкувалася зі студентами провідних українських ВНЗ і зробила висновок, що схожі проблеми є всюди. Тож порадила не шукати причин для скарг, а брати максимум від навчання і зосередитися на досягненні мети.

«Моїм ключовим планом було не вступити в якийсь конкретний ВУЗ, а стати журналісткою. А для цього не потрібно було їхати у Львів чи Київ. До цих міст я потрапила вже згодом», – додала спікерка.

Ірина Баран розповіла, як під час навчання почала працювати за фахом, спочатку журналісткою в онлайн-виданні. Згодом вона стала там головною редакторкою, чим дуже пишалася. Проте, коли на форумі з медіа менеджменту познайомилася з іншими керівниками ЗМІ, зрозуміла, що ще не готова до такої посади. Тож Ірина звільнилася і почала шукати щось інше.

Загалом, за 7,5 років дівчина змінила 8 місць роботи. Всі вони були дотичні до сфери медіа та комунікацій і знаходилися в різних містах. Спікерка встигла попрацювати і у Львові, і в Києві. Наразі, вона навчає вчителів медіаграмотності та методам її введення у навчальну програму.

«Мені пощастило, що є такі активні вчителі, які постійно хочуть вчитися чомусь новому. Вони допомогли мені зрозуміти, що так само і в університеті – коли ти хочеш чогось навчитися, здобути додаткові  знання і навички, ніщо не заважає тобі піти і здобути їх самостійно. А основне завдання факультету чи університету – навчити вчитися», – зазначила медійниця. 

Ірина на власному прикладі показала студентам, що, якщо мріяти про щось і наполегливо й без страху працювати над здійсненням цієї мрії, то вона обов'язково збудеться. 

1










1





 

   

 

  

 

Коментарі
28 Лютого 2020, 17:26
Сміх і гріх. До чого котиться світ. <br/>Співчуваю всім, кому довелося слухати її брехню.
19 Березня 2020, 16:15
Де брехня, почваро?
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром