Чого очікувати від об'єднання перинатального центру і обласної дитячої лікарні 

13 Лютого 2020, 13:55
Чого очікувати від об'єднання перинатального центру і обласної дитячої лікарні  3139
Чого очікувати від об'єднання перинатального центру і обласної дитячої лікарні 

У Луцьку реорганізують та об'єднають два медзаклади: Волинський перинатальний центр та обласну дитячу лікарню.

Про доцільність робити такі зміни розповіла голова облради Ірина Вахович під час прес-конференції з журналістами.

За її словами, питання про об'єднання обговорили на спеціальній комісії ще до початку року. Свої думки висловили медпрацівники та експерти з управління охорони здоров'я. 

 «Ці дві структури взагалі будувалися початково, як одна структура, як великий комплекс. Волинська обласна дитяча лікарня була, як окрема структура, але в них  є спільні котельні, спільні комунікації. В перинатальному центрі другий поверх займає неонатальний центр, а в тому ж самому неонатальному центрі перший і третій поверх відносяться до дитячої лікарні», – розповіла посадовиця. 

Вахович розповіла, що є моменти, коли дві структури надають одні і ті самі послуги. А оскільки є економічна доцільність їх об'єднати, то лікарі нічого не втратять, не буде ніяких додаткових контрактів.

«Тут ми гарантуємо, що буде все в порядку, буде все якось демократично. Ніяких загроз для лікарів абсолютно немає, для дітей Волині теж немає. Тут буде просто одна більша структура. Ми бачимо це, як три центри: перший центр – це як дитяча лікарня, другий центр – як неонатологія, третій – перинатальний центр, які будуть між собою зв'язані», – переконана Вахович. 

За її словами, перинатальний центр на сьогодні на достатньо серйозному технологічному рівні обладнання. В дитячій лікарні ж зовсім інший рівень і ремонтів, і обладнання.

«Ми маємо підтримати лікарню, і на керівника цієї структури буде покладено ті обов'язки, щоб рівень оснащення та ремонтів дитячої лікарні дійшов до рівня перинатального центру. Можливо, буде невелике скорочення по економістах, по бухгалтерах, це буде або не масштабне скорочення, а можливо і не буде», – розповіла очільниця облради.

Читайте також: Волинський перинатальний приймає всіх

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024