Студенти-активісти інспектують луцькі супермаркети

02 Лютого 2017, 16:45
2698

Супермаркети для лучан – ледь не головне джерело продуктів, проте чи не найбільше прострочених товарів можна знайти саме там.

Отож, троє активних луцьких студентів – Олексій, Максим та Дмитро – з власної ініціативи розпочали інспекцію луцьких супермаркетів, перевіряючи наявність на полицях магазинів товарів, у яких закінчується термін придатності, повідомляє видання «Волинські новини».

Як розповідають юнаки, ідея виникла після того, як один із них отруївся ковбасою, що придбав у одному з місцевих магазинів. Тож хлопці, які навчаються у СНУ на юридичному факультеті та добре знайомі із законом «Про захист прав споживачів», вирішили боротися з порушеннями у супермаркетах, аби більше ніхто не потрапив у таку халепу. Окрім того, запевняють, що такі перевірки будуть проводити і надалі.

Свої інспекції молоді активісти розпочали ще наприкінці 2016 року. Перший магазин, який вони відвідали, був один із експрес-маркетів «Сім-23».

Під час перевірки хлопці знайшли на полицях магазину близько десятка прострочених товарів. Дочекатися адміністратора, аби поспілкуватися з ним, студентам так і не вдалося. Натомість одна із продавчинь на заяви хлопців про те, що прострочений товар вони можуть обміняти на свіжий лише за 6 копійок, була не в курсі таких правил магазину, у якому ж сама і працює.

Окрім того, жінка переконувала, що і вона, і її дитина вже чимало з'їли просторочених продуктів з цього магазину, і нічого з ними не трапилося.

Проте товари, у яких закінчився термін придатності, юнакам на касі все ж поміняли на свіжі.

Вже через декілька днів активісти здійснили другу перевірку, цього разу у супермаркеті «Фуршет» на вулиці Єршова. Зі слів юнаків, після того, як вони у мережу виклали перше відео перевірки, багато людей звернулися до них з проханням проінспектувати цей супермаркет.

Незважаючи на всілякі перешкоджання працівників магазину, майбутнім юристам все ж вдалося здійснити перевірку.

І у магазині хлопцям вдалося знайти прострочені товари, продукти у пошкодженій упаковці, або такі, що втратили товарний вигляд, або такі, що були розміщені не за правилами.

Як відреагували на ці порушення у магазині та, чи виправили їх – дивіться на відео:

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024