Вулиця Глушець: заправка «БРСМ» незаконна?

15 Червня 2015, 11:21
8382

Міська рада почала розробку проекту забудови всього району від проспекту Волі, 44а вниз до вулиці Глушець. Наразі наткнулися на проблему газової заправки, законність розташування якої поруч з житловими будинками під сумнівом. 

Заправна станція поблизу скандальної забудови проспекту Волі, 44а затуляє кілька будинків і філармонію, що суперечить чинному законодавству, яке визначає відстань заправок до житлових будинків.

Зараз вирішують питання про знесення частини заправки. Про це повідомив заступник начальника міського управління містобудування та архітектури Ярослав Матвіїв.

"Ми маємо всі підстави вважати, що газова заправка там побудована незаконно, тому що радіус її дії значно більший, ніж дозволено нормативами і, відповідно, становить небезпеку для будинків поруч. Це грубе порушення, хоча дирекція переконує, що там все законно", - розповів Матвіїв. 

Окрім того, він додає, що, можливо, заправку все-таки вдалося узаконити ще у 2012 році, коли давали дозвіл на реконструкцію. Але чому тоді Державна інспекція архітектурно-будівельного контролю не звернула уваги на порушення, невідомо. Тому за перевірку візьметься тимчасова комісія з контролю за будівництвом в місті. 

Нагадаємо, що у Луцьку за допомогою новоствореного відділу боротимуться з незаконними забудовами. Однак відділ запрацює з 1 вересня. До цього часу його функції виконуватиме тимчасова комісія.

Аріна КРАПКА

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром