У Луцьку стартує спецпроєкт «Пузата мама»

11 Лютого 2020, 18:10
У Луцьку стартує спецпроєкт «Пузата мама» 5679
У Луцьку стартує спецпроєкт «Пузата мама»

В Рівному аналогічний проєкт діє вже десятий рік, участь у ньому взяло понад 200 вагітних. Вони не лише успішно народили малюків, а й продовжують дружити з іншими мамочками, з якими обмінюються досвідом і приходять одна одній на допомогу.

Організаторка «Пузатої мами» Оксана Кравець розповіла, що все почалося з ідеї створити класне дозвілля для вагітних, яке ще б і готувало їх до пологів. Попри скептичні відгуки, проєкт користується шаленою популярністю у Рівному і відбувається у два сезони – осінній і весняний. Протягом останніх років близько сотні вагітних рівнянок реєструються на участь.

«За час існування «Пузатої мами» нам вдалося довести, що материнство – це класно й модно. Вагітність не повинна обтяжувати жінку. Ми намагаємося максимально залучати до цього процесу татусів. У нас є своєрідна школа братиків і сестричок, на яку запрошуємо психологів. Вони розповідають мамам, як підготувати дітей до появи маленького члена сім'ї», – розповіла Оксана Кравець.

Проєкт продовжує набирати обертів й одночасно стартував у Рівному та в Луцьку. На курс майбутньої мами вже зареєструвалося понад двадцять вагітних лучанок. Заповнити анкету можна ТУТ ще до 15 лютого. Після відбору учасниці протягом понад двох місяців щоденно відвідуватимуть різні заходи. Однією із родзинок буде вечірка для вагітних, під час якої вони їздитимуть містом на лімузині.

«Ми руйнуємо стереотипи щодо вагітності. На прикладах майбутніх матусь демонструємо, що й у цьому стані жінки можуть бути активним. Проводимо різноманітні заходи для учасниць, організовуємо незабутні фотосесії, дефіле, корпоративи», – додала організаторка.

За словами Оксани Кравець, зараз вони шукають фахівців, які допомагатимуть цим всім займатися, та готуються до знайомства з вагітними лучанками. Наступного тижня планують провести організаційну зустріч та озвучити всі деталі «Пузатої мами». До речі, фінансування проєкту відбувається за рахунок меценатів, спонсорів та партнерів, майбутні породіллі сплачують лише незначний внесок.

Співорганізатор сімейного клубу «Пузата мама» Олександр Курсик радить волинським чоловікам відправляти своїх вагітних дружин на проєкт.

«Повірте, протягом двох з половиною місяців ваша кохана матиме чим зайнятися, з ким спілкуватися, зможе знайти відповіді на всі запитання, які часто адресує вам, а ви «гугните». Я двічі був на пологах і знаю, як це не зі слів друзів. Моя місія на проєкті – переконати чоловіків у важливості їхньої присутності на пологах. Це велика підтримка для коханої», – наголосив Курсик.

За словами Олександра, немодно «бухати» і вихвалятися перед всіма, що в мене народився син чи донечка. Модно бути поряд, допомагати в пологовому залі дружині, яка дарує тобі найцінніший скарб у житті.

Олександр Курсик
Олександр Курсик

Про переваги участі у «Пузатій мамі» розповів акушер-гінеколог Сергій Сулімовський. Він довгий час очолював Рівненський міський пологовий будинок, а нині працює у Волинському перинатальному центрі.

Сергій Сулімовський
Сергій Сулімовський

Рівненські учасниці проєкту звертаються до лучанок брати участь у практичному курсі майбутньої мами. Окрім корисної інформації, всі учасниці знайдуть велику дружню родину, яка в будь-яку пору доби зможе прийти на допомогу.

«Взяти участь у «Пузатій мамі» порекомендувала сестра, яка під час другої вагітності стала учасницею проєкту. Не очікувала, що програма на стільки буде цікава і насичена, шкода було щось пропускати. Відвідувала цікаві лекції, різні заняття, ходила на йогу, фінтес, аквааеробіку, спілкувалася з педіатрами, акушер-гінекологами, побувала на екскурсіях по родзалах, познайомилася з персоналом. «Пузата мама» максимально готує тебе до всього, знайомить із мамами і з пелюшок соціалізовує дітей», – розповіла рівненчанка Олена Левчук.

Олена Левчук
Олена Левчук

Лучанка Наталія Зінчук виховує дві донечки, з нетерпінням очікує на синочка. У соцмережах побачила оголошення про набір на «Пузату маму» зареєструвалася і з нетерпінням чекає на початок проєкту.

«Я дуже щаслива, що втретє стану мамою. Це неймовірний стан, який має пережити кожна жінка. Участь у проєкті допоможе не лише без ускладнень народити дитину, а й заприятелювати з іншими мамочками, з якими будемо ділитися досвідом», – висловила свої надії Наталія.

Наталія Зінчук
Наталія Зінчук



1





Анна КАРАСЬ

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром