Міськрада закликала хворих лучан не ходити на роботу, щоб не розносити інфекцію 

11 Лютого 2020, 17:04
Міськрада закликала хворих лучан не ходити на роботу, щоб не розносити інфекцію  6755
Міськрада закликала хворих лучан не ходити на роботу, щоб не розносити інфекцію 

У Луцьку продовжують фіксувати стрімкий ріст захворюваності на грип та ГРВІ.

  Інтенсивний показник вищий епідеміологічного порогу на 30%. Про це йдеться на сайті Луцькради.

 Найбільший ріст відбувся у віковій групі від 5 до 14 років та серед дорослого населення. Впродовж останнього тижня захворіло 3253 особи, що на 583 більше ніж попереднього, з числа хворих 1985 – це діти до 17 років.

З 1 по 13 лютого припинили навчання у всіх загальноосвітніх закладах Луцька та закладах позашкільної освіти, однак карантин можуть продовжити

Начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Лотвін розповів, що в разі дотримання простих правил, шанси вберегтися від захворювання виростають в рази. Для цього необхідно уникати близького контакту, намагатися якнайменше перебувати поряд із людьми, котрі хворіють на застуду, мають нежить або кашель. Якщо ж ви вже захворіли, то тримайте дистанцію поруч з іншими, щоб вберегти їх від хвороби.

«Захворіли – лишайтеся вдома. Грип швидко передається іншим, тож ваше перебування в людних місцях сприятиме поширенню інфекції. Прикривайте ніс та рот. Під час кашлю та чхання грип розповсюджується особливо швидко. Прикрийте серветкою органи дихання – це знизить ймовірність передачі інфекції іншим. Мийте руки. Часте миття допоможе захиститися від мікробів. Якщо поруч немає води та мила, використовуйте спреї для рук на спиртовій основі. Намагайтеся не торкатися обличчя. Очі, рот та ніс для мікробів, як вхідні двері. На руках дуже багато мікробів, торкаючись ними обличчя ви збільшуєте їхні шанси потрапити в організм. Привчіть себе до корисних звичок. Ретельно очищуйте та дезінфікуйте поверхню, до якої часто торкаєтесь вдома або на роботі. Це особливо важливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.

Будьте фізично активними, уникайте стресу, пийте багато води, повноцінно харчуйтеся. Основний профілактичний засіб – вакцинація від грипу. Вакцинуватися можна за 1 місяць - 2 тижні до початку епідсезону та упродовж всього сезону», – наголосив Лотвін. 

 «Якщо є симптоми будь-якого респіраторного захворювання, не ходіть на роботу та в людні місця, щоб не переносити інфекцію. Якщо відчули, що захворіли – лікуйтеся, тому що є ускладнення, є багато проблем. Краще пролікуйтесь на п’ять днів довше, ніж ви вийдете раніше та матимете ускладнення», – переконував Григорій Пустовіт.

Читайте також: «Вакцинопрофілактика є одним із найуспішніших та найбільш економічно ефективних заходів», – педіатр Леся Іванишин

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром