Затримання хабарника на Соборності. Офіційна версія

01 Лютого 2017, 21:48
1805

Прокуратурою Волині спільно з працівниками управління СБУ та слідчого управління Головного управління Національної поліції у Волинській області сьогодні викрито у вимаганні неправомірної вигоди у сумі 40 тисяч гривень уповноваженого працівника однієї з банківських установ.

Спритний службовець вимагав таку "подяку" від клієнта банку за вжиття заходів для закриття кредитного договору без фактичного погашення заборгованості та не ініціювання питання про стягнення пені, – повідомляють у прокуратурі області.

Затримано його у момент отримання неправомірної вигоди.

Інформацію про вимагання і одержання службовою особою юридичної особи приватного права неправомірної вигоди за вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 368-3 Кримінального кодексу України) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

У разі доведення вини працівнику банку загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Луцьку на парковці на проспекті Соборності затримали чоловіка, який передавав хабар.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром