Жінку з Луцька два тижні не можуть евакуювати з епіцентру коронавірусу у Китаї

11 Лютого 2020, 11:24
Українка в Китаї 4389
Українка в Китаї

Українка з Луцька Ольга Батура вже майже два тижні не може повернутися з китайського міста Ухань, що стало епіцентром смертельного коронавірусу. 

Про це жінка повідомила на своїй фейсбук-сторінці у вівторок, 11 лютого. За її словами, весь цей час українці чекають на евакуацію. Проте, сьогодні зранку їм знову сказали, що евакуації не буде. Посольство України, за словами Ольги, робить все для наших громадян у Китаї, але в той час, коли решта країн забрали своїх громадян додому, наша продовжує зволікати, наражаючи українців на смертельну небезпеку. 

«Не хотіла писати, але ...

Сьогодні прокинулась з надією, що нарешті полетимо додому! Та близько 9:00 за китайським часом (3-тя година ранку за українським часом) нам повідомили з посольства, що, цитую: «Добрий ранок, друзі. Вибачте, що з самого ранку повідомляю вам неприємну новину. З технічних причин, які не залежать від посольства України в КНР, евакуації сьогодні не буде. Найближчим часом я повідомлю додаткові деталі».

Пояснюю ситуацію: Посольство України в Китаї зробило все можливе і неможливе для організації нашої евакуації. Організували транспорт до аеропорту, домовились про всі деталі з китайською стороною, надали нам матеріальну допомогу, щоб ми могли придбати продукти та інші необхідні речі для евакуації. Щиро вдячна працівникам посольства за підтримку!

Але, як бачимо, нашому уряду, нашим «слугам народу» байдуже до того, що з кожним днем ситуація в місті Ухань погіршується. Чим довше ми тут залишаємося, тим більше ризикуємо захворіти. Навіть похід до супермаркету може бути небезпечним. 

Невже так важко організувати літак і знайти місце для проходження карантину? Нас всього, плюс-мінус, 50 людей! Вже майже два тижні ми сидимо на валізах, а керівництво нашої країни і далі зволікає. Інші держави (навіть Росія) давно вивезли своїх громадян.

В українських новинах заявляють, що нас вже везуть додому. У мене враження, що я в якійсь паралельній реальності! Нічого не розумію! Хоча, чому тут дивуватись!? Ми допустили до влади «95 квартал». Можливо, евакуація – це просто жарт!? Ну то давайте посміємося всі разом. Нічого іншого від «слуг» я і не очікувала! 

P.S. Сьогодні всі ми вирішили писати про цю ситуацію скрізь, де можна, і куди можна. Дуже сподіваюсь, що до «когось» нарешті дійде!» – емоційно написала жінка. 

Читайте також: В «Укрпошті» розповіли, чи можна замовляти посилки з Китаю

Ілюстрація до допису українки
Ілюстрація до допису українки

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром