Центральний парк: з’їли триста літрів борщу

12 Жовтня 2015, 10:08
4209

У місті уперше влаштували фестиваль сімейної кухні.

У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки імені Лесі Українки гості фестивалю мали змогу поласувати смаколиками. Тут готували куліш, борщ, сало та інші традиційні українські страви. Також лучани мали змогу покуштувати борщ від Миколи Романюка, пише Волинський інформаційний портал.

Для відвідувачів готували імбирний чай та глінтвейн, а представники кримськотатарської національності частували лучан традиційними солодощами – печивом кураб′є.

Окрім того, зі сцени лунали українські пісні від місцевих виконавців. А ввечері гостей розважав хедлайнер музичної сцени – гурт «Моторолла».

Також спонсори свята влаштовували для найактивніших гостей конкурси. Лучани вигравали посуд, мультиварки та інші цінні призи.

Проте фішкою свята стали триста літрів борщу, які готували просто на очах у відвідувачів. Цікаво, що у приготуванні кухарям допомагав Луцький міський голова Микола Романюк. Він власноруч чистив картоплю та різав червоний перець.

Градоначальник зізнався, що найдужче любить картоплю в мундирах з тюлькою. Проте борщ теж серед його улюблених страв. До слова, Микола Романюк розповів, що навіть слово «борщ» не перекладається на жодну мову.

Мер подякував організаторам фестивалю за чудове свято, а кухарям – за смачну їжу.

«Бажаю усім нам і нашій рідній Україні, щоб був мир на землі, щоб росла картопелька, щоб росла капуста, щоб росла пшеничка і щоб все було добре. А борщ ми зваримо», – наголосив він.

Триста літрів борщу трьох різних видів лучани могли безплатно скуштувати, адже гарячу страву наливали людям просто з вогню. 





















Більше більше світлин з фестивалю у нашій фотогалереї.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром