Луцький двір: на вулиці Домни Гордіюк влітку крадуть квіти

01 Лютого 2017, 18:27
3788

У затишному дворі на вулиці Домни Гордіюк, 10 власноруч збудований дитячий майданчик потребує реабілітації.

Чотири роки тому там, де не було навіть пісочниці, з’явилась чудова зона відпочинку. Виникла вона завдяки батькам, яких проблема відсутності ігрової зони торкнулась у першу чергу, адже дітям не було де гратися.

Мешканці вирішили зробити пісочницю для дітей, бо у дворі красувалась лише ділянка з деревами і травою. Одразу домовитись з ЖЕКом у них не вийшло, тому робили самостійно: облаштовували ділянку, звозили шини, пісок.



На цьому крапку не ставили, згодом тут з’явились невеликі гойдалки, балансир, лавочки (яка до того була лише одна). Матеріалами для конструкцій слугували старі двері, вікна, шини та рейки від знятого сусідом балкону.

«Коли територія була зроблена і ми звернулись до ЖЕКу, щоб пофарбували ці лавочки, то тоді вони вже погодились і пісочку привезли, правда, як для котика. Розмістили приблизно 20 коліс, щоб діти бігали», – говорять місцеві.



Мешканці двору добряче постарались, діти сходились з усіх дворів. Та з часом стан місця дитячих забавок сильно погіршився.

«Осінню, минулого року зламався балансир, думали купити дошки чи, можливо, хтось викине щось. Хоча зараз після кризи вже нічого не викидають, раніше то масово двері, коробки дверні викидали, а зараз вже ніхто нічого. У нас ще є альтанка, правда вона стара, але нам її трошки підтремонтували. Колеса, по яких бігають діти, та гойдалки теж в жахливому стані»,  – розповідає ініціаторка справи та жителька будинку Ірина.






Крім проблеми з дитячим майданчиком існує ще одна, якою жінка не могла не поділитись:

«У нас в дворі, у теплу пору року, коли цвітуть квіти, хтось дуже полюбляє їх красти. Не так, щоб зривати, а викопують з корінням. До того ж, вибирають гарні та рідкісні квіти. Є люди, що приносять і просять посадити, а такого ми ще не бачили; не знаю для чого це, чи собі посадити чи продати».






За словами мешканців, робити щось своїми руками цікаво, але якби допомогла держава, то усі були б задоволені.

 

Марія ВАВРИНЮК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром