Перевізники: 4 гривні – замала плата за проїзд у луцьких маршрутках

01 Лютого 2017, 16:25
1774

Здорожчання вартості проїзду – це наслідок здорожчання паливно-масильних матеріалів.

Про це в програмі «Влада громади» на телеканалі «Нова Волинь» повідомив директор ТзОВ ВТП «Санрайз» Юрій Девіцький.

Паливно-мастильні матеріали складають 60% тарифу. І, за підрахунками перевізників, проїзд зараз повинен вартувати 5 гривень.

«Ми із задоволенням могли б возити пасажирів і за 2 гривні, якщо б ціна на пальне була б така, як у 2009 році. Зараз ми їздимо за 3 гривні, а вартість палива вже становить сьогодні 21 грн./л. – і це ще не межа. До того ж, з січня заробітна плата збільшилася до 3 200 грн», – розповів він.

Ще один представник підприємства-перевізника – Сергій Дьомін –  зазначив, що вартість проїзду – це питання життя перевізника.

З його слів, тариф у 4 гривні був актуальний на початку минулого року. Однак, поспілкувавшись із владою і взявши до уваги обурення лучан, перевізники сподівалися, що їм вдасться протягнути трохи часу з тим тарифом, який є зараз.

«Тариф 4 гривні суттєво не змінить ситуації. Ми не зможемо розвиватися, ми зможемо тільки ледь-ледь підтримувати транспорт на тому рівні, який є. На сьогодні заборгованість тільки щодо палива на нашому підприємстві становить близько півмільйона гривень. Нині відмовляються відпускати дизпаливо без попередньої оплати. Ми не зможемо надавати послуги, адже ми хочемо заробляти. Ми йдемо в Європу, значить, маємо надавати європейські послуги», – зазначив він.

До слова, на сайті міської ради з'явився проект рішення про підвищення вартості проїзду в луцьких маршрутках до 4 гривень. Ціна проїзду нібито мала зрости в лютому.

Подробиці – у відео телеканалу «Нова Волинь»:

 

Коментарі
02 Лютого 2017, 15:56
Після 2009 року Вам ,<br/>шановні перевізники, вже піднімали тариф, хоча і податки ви платите не в такому об'ємі , щоб вимагати ще підняття ціни перевезення. До Вас мінімалка і нарахування на неї не відносяться , бо ви НАВІТЬ її не платите.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром