Картина тижня: 5-11 жовтня - вибори, гаряча вода та майстер-клас від футболістів

11 Жовтня 2015, 23:17
4632

Яким запам’ятався журналістам «Район.Луцьк» тиждень, що минув, читайте у нашій традиційній рубриці.

Як манна небесна. У Луцьку нарешті з’явилася гаряча вода, однак, як пишуть на форумах самі лучани, поніжитися у ванній з теплою водою можуть не у всіх районах міста. 6 жовтня

директор ДКП «Луцьктепло» Юрій Паращій повідомив, що у місті працюють 25 котелень, а ще шість через технічні причини буде запущено протягом двох-трьох днів. Станом на початок тижня теплою водою забезпечили заклади охорони здоров'я, освіти, соціальної сфери та частина помешкань лучан.

Однак вже 7 жовтня лучани почали масово скаржитися якість гарячої води та іронічно жартувати з цього приводу.  

Хто за ким. На цьому тижні були визначені позиції у бюлетенях на місцевих виборах до Луцької міської ради та на пост мера. Порядок розміщення політичних партій у бюлетені з виборів до Луцької міської ради буде наступним:

  1. Радикальна партія Олега Ляшка
  2. Народний рух України
  3. Самопоміч
  4. Народний контроль
  5. Європейська партія України
  6. УКРОП
  7. Громадянська позиція
  8. Партія Зелених України
  9. Сила людей
  10. ВО Свобода
  11. Партія пенсіонерів України
  12. Нова держава
  13. БПП Солідарність
  14. Наш край
  15. Українська республіканська партія
  16. Аграрна партія України
  17. Опозиційний блок
  18. ВО Батьківщина

Також у Луцькій ТВК повідомили, як виглядатиме бюлетень зі списком кандидатів на пост Луцького міського голови.  

Боротьба з минулим. Мерія влаштувала декомунізацію будинків.  Низку об’єктів у Луцьку знімуть із реєстру архітектурних пам’яток через їхнє комуністичне минуле. До списку, наприклад увійшли будинок, де колись зупинявся Петро Перший на вулиці Пушкіна, 2 та пам’ятник Степану Бойку.

Без вигрібної ями. Лучанам, які й досі не мають можливості під’їдатися до міської каналізації, пообіцяли фінансову допомогу у вирішенні цієї проблеми. Будівництво каналізації відтепер спів фінансуватимуть. З міського бюджету виділять 60% для фінансування цих робіт, а решту 40% виплачуватимуть самі лучани. Зокрема так передбачено програмою, яку на позачерговій сесії прийняли депутати Луцької міської ради.

ДПЗ І КРЗ поєднали. У місті відкрили новий автобусний маршрут № 34 «Карбишева – бульвар Дружби Народів».

Маршрутні таксі №34 тепер курсуватимуть такими вулицями та проспектами: Карбишева, Конякіна, Гордіюк, Ківерцівська, Стрілецька, Василя Мойсея, Шопена, Волі, Словацького, Богдана Хмельницького (Глушець, Паркова), Ковельська, Львівська, Дружби Народів.

Конкурс на визначення перевізника планують провести згодом.

Головний тренер «Волині» став вчителем для школярів. Федерація футболу України задля фізичного розвитку дітей організувала національний проект «Відкриті уроки футболу».  На найбільшій арені області зібралися учні 23 шкіл, аби спільно зі своїми вчителями фізкультури, членами Федерації футболу України, гравцями ФК «Волинь» Івіци Жунічем, Романом Никитюком, Міхою Горопевшеком та Віктором Хомченком на чолі з тренером Віталієм Кварцяним поганяти м’яча.

Розсмішити, щоб допомогти. У Луцьку 8 жовтня відбувся Волонтерський КВН, за підсумками якого вдалося зібрати близько 10 тисяч гривень на потреби АТО.

Трактор-перевертень. На перехресті вулиць Грибоєдова та Огієнка трапилося незвичне ДТП за участі трактора, водій якого невчасно відреагував на міліцейське авто, яке рухалося зі сторони міськвідділу з проблисковими сигналами. В результаті трактор перевернувся. На щастя, зіткнення транспортних засобів не було, ніхто серйозно не постраждав.  

Найкраще дітям. Відбулося відкриття чотирьох додаткових груп у дитячому садочку №25. Групи відкрили у колишньому приміщенні Пенсійного фонду. Із міського бюджету на ремонт виділили понад сім мільйонів гривень.

Про стакерів Чорнобиля по-літературному. Молодий письменник Маркіян Камиш у п’ятницю, 10 жовтня, презентував свій дебютний роман «Оформляндія або прогулянка в Зону». За словами автора, це, як і будь-який роман, історія того, що відбувається в душі людини. 

 

В очікуванні дива. Низька температура повітря на вулиці швидко охолодила й без того погано утеплені помешкання лучан. Тому всі з нетерпінням чекають на початок опалювального сезону. Луцький міський голова Микола Романюк напередодні вихідних пообіцяв, що тепло в домівках жителів міста стане 12 жовтня. 

Коментарі
12 Жовтня 2015, 04:01
р-н Слона до сих пор до конца дня 12.10.2015 нет гарячей воды и тем более отопления ... что они там гундят что включили ? таких умных кинуть в ванну с ледяной водой пусть понежатся и погреются и узнают какая тут вода ...
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром