Лучани збирають підписи, щоб розпустити Департамент мунварти

07 Лютого 2020, 15:00
Лучани збирають підписи, щоб розпустити Департамент мунварти 3673
Лучани збирають підписи, щоб розпустити Департамент мунварти

Створили петицію, щоб домогтися ліквідації Департаменту муніципальної варти Луцької міської ради та розслідувати їхню діяльність за весь час існування.

Автором є Олександр Шабала. Петицію розмістили в єдиній системі місцевих петицій. 

«Метою створення Департаменту було виконання повноважень місцевого самоврядування щодо забезпечення на території міста законності, правопорядку, охорони прав, свобод і законних інтересів територіальної громади. Такі функції покладено на національну поліцію. Місту не потрібна «приватна армія», яка обходиться міському бюджету в мільйони гривень.

Муніципальна варта показала, що виконує замовлення групи депутатів і абсолютно не виконує своїх прямих функцій. На Департамент постійно купуються різні предмети по завищеній ціні (камери GoPro, велосипеди, одях та взуття). Незаконні паркування «елітних» авто муніципали не бачать, натомість карають власників дешевих авто. Новенький позашляховик, куплений за гроші бюджету міста здійснює безнаказані поїздки на озеро Світязь. Завдяки існуванню дублюючої структури поліція міста взагалі усунулася від виконання своїх обовязків – наведення порядку у місті. Вимагаємо:

 

  1. Ліквідувати департамент муніципальної варти.
  2.  Створити тимчасову комісію Луцької міської Ради чи будь який інший орган (у межах компетенції міської ради) по розслідуванню та ревізії фінансової діяльності Департаменту муніципальної варти та особисто пані Сиротинської. До комісії включити депутатів Яручика, Запотоцького, Вусенко, які доказали, що не приймають участь в «договорняках», представників громадськості та журналістів. Про роботу комісії звітувати на сайті міської ради та в пресі.
  3. Звернутися до правоохоронних органів та ДФС з проханням провести перевірку діяльності Департаменту за весь період і проаналізувати витрачання коштів.
  4. Звернутися до правоохоронних органів області з проханням дати правову оцінку діяльності Департаменту та його керівниці по знесенню торгових точок на центральному ринку та взагалі дати пояснення законності існування такої «кишенькової поліції»!» – йдеться у тексті петиції.

Станом на 15:00 7 лютого підписали 55 осіб із 300 необхідних. 

Читайте також: Битва петицій: лучани вирішують знищити чи зберегти Старий ринок

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром